7 °C Budapest

Ilyen sorsjegyek még nem voltak Magyarországon: itt a Szerencsejáték Zrt. nagy dobása

2020. november 12. 11:30

A nemzeti lottótársaság kínálatában az utolsó, mindezideáig kizárólag offline értékesített sorsjegyek is elérhetővé vált online formában. Immár az interneten, mobilon is lehet kapargatni!

Nagy napra ébredhettek a sorsjegy-mániások: immár a lottózóba sem kell elmenni egy kis kapargatni valóért! Ugyanis a nemzeti lottótársaság kínálatában az utolsó, mindezideáig kizárólag offline értékesített termékcsalád is elérhetővé vált online formában. Az e-sorsjegyeket bemutató sajtótájékoztatón Bánhegyi Zsófia, a Szerencsejáték Zrt. Marketing és Kommunikációs igazgatója, Kovács Krisztina, a Szerencsejáték Zrt. Sorsolásos Játékok Főosztályának vezetője és Szentmihályi Gergely, a Szerencsejáték Zrt. Kutatási Osztályának vezetője ismertette az új termékeket.

Bánhegyi Zsófia ismertette, a járvány miatt ugyan az év elején visszaestek a bevételek, de immáron visszapattant a mérleg, év végére több bevétele lehet a nemzeti lottótársaságnak, mint tavaly. Hozzátette, emelkedtek a digitális termékek eladásai. A sorsjegyek a harmadát képviselik az árbevételeknek, főképp a hölgyek veszik őket.

Kovács Krisztina a digitális sorsjegyek kapcsán azt mondta, ezek a hagyományos sorsjegyek játékélményét valósítják meg. Ezek lehetnek a hagyományos sorsjegyek digitális verziói is, de teljesen új játékok is lesznek. A termék hiánypótló a társaság életében, a nemzetközi tredek is szükségesnek mutatták, hogy a Szerencsejáték Zrt. is bevezesse. Főképp, mert a járvány visszavetette a hagyományos sorsjegyek forgalmát, a lottózókban kevesebb személyes vásárlás történt.

Október 27-én 9 darab e-sorsjeggyel léptek piacra, ezek a hagyományos játékok online verziói, ugyanazon szabályokkal. Kovács elmondta, ingyenes próbajátékokat is elhelyeztek, hogy a játékosok meg tudják ismerni, hogy működik az új rendszer. A digitális kaparás előnye a Sorsolásos Játékok Főosztály vezetője szerint, hogy gyors és bárhonnan elérhető, lényegében csak internetkapcsolat kell hozzá, ileltve egy okoseszköz, vagy számítógép. A játékélményt fokozzák a hangeffektek, a kaparóanimációk.

Kovács Krisztina ismertette, eddig azért nem volt itthon online sorsjegy, mert eddig a törvényi környezet ezt nem tette lehetővé. A közeljövőben a tervek szerint további 11 e-sorsjegy lesz elérhető - tette hozzá. Hónapról hónapra érkeznek új játékok.

A csendes indulás előnye az volt, hogy lehetett korrigálni az apróbb hibákat. Az első két hét eredményei növekedést mutatnak, már több mint 307 ezer játékot játszottak az oldalon - próbajáték nélkül.

Eddig több mint 60 millió forintot nyertek a netes sorsjegyekkel a játékosok.

A legnagyobb nyeremények váratnak magukra, de többen már százezres összeget nyertek.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ugyanakkor az e-sorsjegy a főosztályvezető szerint nem fogja kannibalizálni a hagyományos piacot, de lesz némi átrendeződés. Viszont markáns elszívóhatást nem tapasztalnak a kutatások alapján.

Szentmihályi Gergely a Szerencsejáték Zrt. kutatásai kapcsán arról beszélt, a sorsjegyeknek magas az ismertsége, 10-ből 9 ember ismeri őket, csak az Ötöslottót és a Hatoslottót ismerik többen. A felnőtt népesség kb. 50 százaléka sorsjegyezik, egy elkötelezett réteg minden héten játszik. Kiderült, hogy a sorsjegyeknél csak az Ötöslottó népszerűbb a Szerencsejáték Zrt. kínálatában. A legnépszerűbb sorsjegyek a Black Jack, a Fáraók Kince és a Buksza.

A pandémiás helyzet miatt negyedével csökkent a sorsjegyek forgalma a korábbi időszakhoz képest. A kutatásokból kiderült, hogy a felnőtt népesség 18-20 százaléka mondta azt, ismeri az internetes sorsjegyeket. A játékosok kb. fele-fele arányban mondták azt, hogy kipróbálnák az e-sorsjegyet, és maradnának a hagyományosnál. Valamivel nagyobb az érdeklődés azok körében, akik már eddig is játszottak valamilyen online játékkal.

Külön hangsúlyt fektettek a felelős játékszervezés elvére az e-sorsjegyeknél, sárga jelzést kaptak, ami közepes kockázati besorolást jelent a Game Guard vizsgálatán. Ennek oka Kovács Krisztina szerint a gyorsaság, hiszen kevés idő telik el a befizetés és a játék között. Ezek legfeljebb 30 másodpercenként, illetve egyesével vásárolhatóak meg. Emellett a Szerencsejáték Zrt. honlapján külön korlátokat szabhatnak maguknak a játékosok.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem