21 °C Budapest
Ilyen sorsjegyek még nem voltak Magyarországon: itt a Szerencsejáték Zrt. nagy dobása

Ilyen sorsjegyek még nem voltak Magyarországon: itt a Szerencsejáték Zrt. nagy dobása

2020. november 12. 11:30

A nemzeti lottótársaság kínálatában az utolsó, mindezideáig kizárólag offline értékesített sorsjegyek is elérhetővé vált online formában. Immár az interneten, mobilon is lehet kapargatni!

Nagy napra ébredhettek a sorsjegy-mániások: immár a lottózóba sem kell elmenni egy kis kapargatni valóért! Ugyanis a nemzeti lottótársaság kínálatában az utolsó, mindezideáig kizárólag offline értékesített termékcsalád is elérhetővé vált online formában. Az e-sorsjegyeket bemutató sajtótájékoztatón Bánhegyi Zsófia, a Szerencsejáték Zrt. Marketing és Kommunikációs igazgatója, Kovács Krisztina, a Szerencsejáték Zrt. Sorsolásos Játékok Főosztályának vezetője és Szentmihályi Gergely, a Szerencsejáték Zrt. Kutatási Osztályának vezetője ismertette az új termékeket.

Bánhegyi Zsófia ismertette, a járvány miatt ugyan az év elején visszaestek a bevételek, de immáron visszapattant a mérleg, év végére több bevétele lehet a nemzeti lottótársaságnak, mint tavaly. Hozzátette, emelkedtek a digitális termékek eladásai. A sorsjegyek a harmadát képviselik az árbevételeknek, főképp a hölgyek veszik őket.

Kovács Krisztina a digitális sorsjegyek kapcsán azt mondta, ezek a hagyományos sorsjegyek játékélményét valósítják meg. Ezek lehetnek a hagyományos sorsjegyek digitális verziói is, de teljesen új játékok is lesznek. A termék hiánypótló a társaság életében, a nemzetközi tredek is szükségesnek mutatták, hogy a Szerencsejáték Zrt. is bevezesse. Főképp, mert a járvány visszavetette a hagyományos sorsjegyek forgalmát, a lottózókban kevesebb személyes vásárlás történt.

Október 27-én 9 darab e-sorsjeggyel léptek piacra, ezek a hagyományos játékok online verziói, ugyanazon szabályokkal. Kovács elmondta, ingyenes próbajátékokat is elhelyeztek, hogy a játékosok meg tudják ismerni, hogy működik az új rendszer. A digitális kaparás előnye a Sorsolásos Játékok Főosztály vezetője szerint, hogy gyors és bárhonnan elérhető, lényegében csak internetkapcsolat kell hozzá, ileltve egy okoseszköz, vagy számítógép. A játékélményt fokozzák a hangeffektek, a kaparóanimációk.

Kovács Krisztina ismertette, eddig azért nem volt itthon online sorsjegy, mert eddig a törvényi környezet ezt nem tette lehetővé. A közeljövőben a tervek szerint további 11 e-sorsjegy lesz elérhető - tette hozzá. Hónapról hónapra érkeznek új játékok.

A csendes indulás előnye az volt, hogy lehetett korrigálni az apróbb hibákat. Az első két hét eredményei növekedést mutatnak, már több mint 307 ezer játékot játszottak az oldalon - próbajáték nélkül.

Eddig több mint 60 millió forintot nyertek a netes sorsjegyekkel a játékosok.

A legnagyobb nyeremények váratnak magukra, de többen már százezres összeget nyertek.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ugyanakkor az e-sorsjegy a főosztályvezető szerint nem fogja kannibalizálni a hagyományos piacot, de lesz némi átrendeződés. Viszont markáns elszívóhatást nem tapasztalnak a kutatások alapján.

Szentmihályi Gergely a Szerencsejáték Zrt. kutatásai kapcsán arról beszélt, a sorsjegyeknek magas az ismertsége, 10-ből 9 ember ismeri őket, csak az Ötöslottót és a Hatoslottót ismerik többen. A felnőtt népesség kb. 50 százaléka sorsjegyezik, egy elkötelezett réteg minden héten játszik. Kiderült, hogy a sorsjegyeknél csak az Ötöslottó népszerűbb a Szerencsejáték Zrt. kínálatában. A legnépszerűbb sorsjegyek a Black Jack, a Fáraók Kince és a Buksza.

A pandémiás helyzet miatt negyedével csökkent a sorsjegyek forgalma a korábbi időszakhoz képest. A kutatásokból kiderült, hogy a felnőtt népesség 18-20 százaléka mondta azt, ismeri az internetes sorsjegyeket. A játékosok kb. fele-fele arányban mondták azt, hogy kipróbálnák az e-sorsjegyet, és maradnának a hagyományosnál. Valamivel nagyobb az érdeklődés azok körében, akik már eddig is játszottak valamilyen online játékkal.

Külön hangsúlyt fektettek a felelős játékszervezés elvére az e-sorsjegyeknél, sárga jelzést kaptak, ami közepes kockázati besorolást jelent a Game Guard vizsgálatán. Ennek oka Kovács Krisztina szerint a gyorsaság, hiszen kevés idő telik el a befizetés és a játék között. Ezek legfeljebb 30 másodpercenként, illetve egyesével vásárolhatóak meg. Emellett a Szerencsejáték Zrt. honlapján külön korlátokat szabhatnak maguknak a játékosok.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18