10 °C Budapest

Mennyi idő alatt térül meg egy robotfűnyíró? (x)

Pénzcentrum
2020. szeptember 17. 05:00

Ha nézed, azonnal. Önálló, precíz, gyors és biztonságos.

Minden kerttulajdonos szereti rendben tudni a saját háza tájékát, de előfordulnak olyan időszakok az ember életében, amikor egyszerűen nem fér bele az esti fűnyírás, vagy csak nem maradt rá energia egy fárasztó munkanap után. De akkor sem kell elhanyagolni a kertet: vannak olyan megoldások, amik nem igényelnek személyes jelenlétet és kifogástalanul képesek elvégezni helyettünk a munkát.

A Husqvarna vállalat Automower robotfűnyíró-sorozata tökéletes példa erre. Az innovatív robotgép segítségével nem csupán idő takarítható meg, de komoly költségek is akár, hiszen az akkumulátoros eszköz rendkívül alacsony fogyasztásának és önállóságának hála hatékonyan és költséghatékonyan váltja ki az emberi munkaerőt.

Munkabírásuknál - akár fél hektáros területtel is gond nélkül megbirkóznak napi szinten - és 5-23 kWh-s fogyasztásuknál fogvatökéletesen alkalmasak akár ipari parkok, lakóparkok és közterületek számára is, mint a karbantartás egyik költséghatékony, modern és tartós módja.

A beüzemelést követően szinte teljesen önálló; a távvezérléssel leadott parancsok elvégzésére bármikor és bármilyen távolságból képes. Tartozik hozzá egy Automower Connect nevű, ingyenes applikáció, amivel irányítható WiFi-, vagy Bluetooth-kapcsolaton keresztül, de okos eszközhöz hűena hangos utasítások végrehajtására is képes a Google Home és Amazon Alexa alkalmazásokkal való kompatibilitásának köszönhetően.

Önállósága működésének minden szegmensére kiterjed, az indulástól a kerti akadályok kezelésén keresztül az akkumulátor töltéséig. Ha merülőben az akkumulátor, a vezetőszálat követve a robotfűnyíró visszatér a töltőállomáshoz, ahol addig pihen, míg ismét készen áll a fűnyírásra. Egyes típusokbeépített GPS rendszerrel rendelkeznek, aminek segítségével létrehozzák a kert térképét és a vágás útvonalát, illetve potenciális eltulajdonítás esetén is támpontot adhatnak. Bár utóbbi esemény nagy valószínűséggel be sem következik, hiszen PIN-kóddal és emelésérzékelővel rendelkezik az Automower termékvonal legtöbb terméke.

És a bónuszpont, hogy a megszokottal ellentétben az Automower esős időben is használható, nem szükséges az időjáráshoz igazítani a fűnyírást. Ráadásul az időjárás alapú időzítővel még arra is programozható, hogy kifejezetten esőben végezze a munkát, mikor amúgy sem tartózkodik senki a kertben, és mikor a fű is erőteljesebben nő.

Az Automower termékvonalról bővebb információk a Husqvarna oldalán olvashatóak.

(x)

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 13:12
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem