20 °C Budapest
Lassan újraindul a termelés, de komoly áremelkedésekre kell számítani

Lassan újraindul a termelés, de komoly áremelkedésekre kell számítani

MTI
2020. május 4. 12:05

Áprilisban megugrott a memóriaáramkörök ára azzal párhuzamosan, hogy Kínában a járványügyi korlátozások feloldásával újraindult az elektronikai cikkek gyártása.

A DRAMeXchange memóriaáramkör-piaci adatszolgáltató cég nyilvántartásai alapján április végén 3,29 dolláron állt a szakmában viszonyítási alapnak tekintett 8 gigabites DRAM memóriaegységek ára, 11,9 százalékkal magasabban a március végi 2,94 dollárnál.

A cég az áremelkedést egyértelműen a kínai elektronikai üzemek termelésének az újraindítására és megnövekedett alkatrészkeresletére vezeti vissza.

A dél-koreai félvezetőáramkör-gyártó vállalatok, a Samsung Electronics Co. és az SK hynix Inc. memóriaáramkör-gyártásának feltehetően a harmadik negyedévre is áthúzódó növekedése azonban féket vet az árak további emelkedésének a cég prognózisa szerint.

A memóriaáramkörök ára piaci előrejelzések szerint a mobiltelefonok csökkenő kereslete miatt az idén összességében elmarad majd a tavalyitól. A TrendForce piackutató cég például a mobiltelefonok világpiaci forgalmának a tavalyihoz képest 11,3 százalékos csökkenésére, összesen 1,24 milliárd készülék értékesítésére számít az idén.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?