Erre még a Magyar Posta sem számított: alig győzik kezelni az új helyzetet

Erre még a Magyar Posta sem számított: alig győzik kezelni az új helyzetet

MTI
2020. április 15. 11:21

Meglepő növekedést okozott a koronavírus-járvány a csomagforgalomban, de nincs fennakadás - olvasható a szerdai Magyar Nemzetben.

A Magyar Posta arról is tájékoztatta a lapot, hogy a járvány nélkül tervezetthez képest április első hetében több mint 25 százalékkal több csomagot kézbesített, és még a húsvét előtti négy munkanapos héten is 20 százalék feletti volt az eltérés.

Március vége óta ismét érkeznek - mégpedig egyre jelentősebb mennyiségben - a korábban, még március elején megrendelt küldemények a Távol-Keletről is. Az érintésmentes kézbesítés is "flottul" megy, ezt az ügyfelek is támogatják, és nem is hiányolják az aláírást. Emellett egyre kevesebb webáruház ajánlja fel a fixponti átvételt, illetve támogatják, kifejezetten kérik az online fizetést. 

Mostanában leginkább szájmaszkokat, fertőtlenítőszereket, higiéniai és kozmetikai cikkeket rendelnek a Magyar Posta partnereitől. A home office-hoz és a digitális oktatáshoz kapcsolódóan pedig az elektronikai cikkek is nagyobb számban jelentek meg a csomagok között, és az olyan háztartási kisgépek is, mint a kenyérsütő vagy a szendvicskészítő. Emellett azért sok a szokásos tavaszi rendelés is a postánál: a kerti szerszámok, a felújításhoz szükséges anyagok, a csúszdák. Több viszont a feladott bicikli, és fellendült a sportszerek és az állateledel e-forgalma is, de a ruházati e-kereskedők tavaszi akciói is pörgetik a piacot.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 12. hétfő
Gyula
15. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. április 11. 16:10
Pénzcentrum  |  2021. április 11. 15:01