31 °C Budapest
Ennek a húsnak nem nő az ára: mutatjuk, mi kerüljön az asztalra karácsonykor

Ennek a húsnak nem nő az ára: mutatjuk, mi kerüljön az asztalra karácsonykor

2019. november 26. 10:01

Tavalyi árakkal, de rengeteg újdonsággal készülnek a karácsonyi rohamra idén a magyar halászok. A hazai halfogyasztás pedig évről évre nő. Mivel a haltermés idén bőséges, ezért mindenféle fajtából várható kínálat a piacon, újdonságok is lesznek.

Jelentősen növelnék a közvetlen értékesítést is a tógazdaságok, mivel így könnyebben tarthatják az alacsonyabb fogyasztói árakat, de a termelők jövedelmezősége is megmarad - mondta Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője. Erdélyi István, a Magyar Pulykaszövetség elnöke pedig arról számolt be, hogy jó évet zár a hazai ágazat, és bíznak abban, hogy jövőre is megmarad a keresleti piac - írja az Infostart.

Kicsit mindig jobb a karácsonyi rendelés, mint az előző évi, köszönhetően annak is, hogy az emberek egyre inkább rájönnek, nemcsak a karácsony miatt, hanem az egészségük miatt is fontos a halfogyasztás - vélekedett Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője.

Újdonság a pecsenyeharcsa, a magyar szürkeharcsa megjelenése a piacon, amelyből két-három kilós korában, a szakember megfogalmazása szerint "szenzációs ételek készíthetők". Süllőből gyengébb, míg pisztrángból, tokhalakból és pontyból bőséges és folyamatos a választék. Lehet válogatni a 1,5-2 kilósoktól az egészen nagy, 3,5-4 kilós példányokig.

Ami a legfontosabb: nem fognak emelkedni az árak, emelte ki Lévai Ferenc, hozzátéve: ez azt jelenti, hogy a vásárlók 6-10 százalékkal olcsóbban kapják meg a halat, miután az inflációt és az egyéb áremelkedések nyűgeit a halászok viselik, köszönhetően a bőséges keresletnek és a halfogyasztás évközbeni fogyasztásának népszerűsítésére vonatkozó szándéknak.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 27. kedd
Olga, Liliána
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?