18 °C Budapest

Utolsó lehetőség: több ilyen akció idén nem lesz az Aldiban, Tescóban

2019. november 7. 16:30

Libaleves, ludaskása, párolt lilakáposzta, sült libacomb: november második hétvégéjén sok magyar étteremben Márton-napi fogásokkal várják a vendégeket. Ha viszont nem akarunk vagy nem tudunk most vagyonokat hagyni a vendéglőkben, mi magunk is remek fogásokat készíthetünk otthon. A héten ugyanis az áruházak különleges, Márton-napi akciókkal várják a vásárlókat. Mutatjuk, mit, hol érdemes beszerezni a hétvégi nagy lakomához.  Azoknak is gyűjtöttünk akciókat, akik ugyan nem szeretik a libát, de ennének valami húst!

November második hétvégéjén kimondottan jól járnak a húsimádó magyarok, ugyanis jövő hétfőn, november 11-e Márton napja lesz. Ez a karácsony előtti 40 napos böjt előtti utolsó ünnepnap. Jóízű és gazdag falatozás, lakomák, vásárok, bálok rendszeresek voltak régen, de manapság is sok étterem van, ahol különleges libából készült fogásokkal és újborral várják a vendégeket. Ha viszont így karácsony előtt nem szeretnénk már túltöltekezni, de mégis valami igazán finomat ennénk a hétvégén, érdemes elmenni bevásárolni és főzőcskézni. A héten ugyanis az áruházak különleges, Márton-napi akciókkal várnak. Mutatjuk, hol, mit érdemes beszerezni és milyen fogásokat lehet elkészíteni a hozzávalókból.

Azoknak is gyűjtöttünk persze kiemelkedő bolti akciókat, akik nem kimondottan libásak, úgyhogy a sertés és más baromfi kedvelők is jól járnak egy megtervezett bevásárlólistával.

Aldi

Az Aldiban 1239 forintért adnak egy kiló csirkemellfilét, a sertés szűzpecsenye kilója pedig 1949-be kerül. Külön Márton-napi oldal is van az akciós újságban: egy 3 kilós egész liba például 3999 forintért kapható, 750 gramm libacombért pedig 1899 forintot kell fizetni. Pecsenyekacsa is van: friss, egész, kilója 899 forintba kerül az Aldiban. 199 forintért kapni 200 gramm kacsazsírt, vagy libazsírt. Vöröskáposztát is akcióznak, konkrétaon féláron van, 199 forint egy kiló.

A többi Aldi-akcióért KATT!

Tesco

A Tescóban most 22 százalékkal leárazták a csirkemellett: most csak 1049 forintért adnak egy kilót. A friss egész libából egy kilót 1399 forintért adnak, a pecsenye libamellből pedig 2499 forintba kerül egy kilónyi, ahogyan a libacombból is. Jócskán csökkent az egész pecsenyekacsa ára is, most 999 forint helyett csak 699-be kerül egy kiló. A sertéshús szerelmeseinek sem kell csüggednie: a Tescóban a friss karaj kilója 1239 forint, a tarjából ugyanennyi pedig 1299 forintot kérnek. A lila káposzta árát harmadával csökkentették, 199 forintért adnak egy kilogrammot.

Itt van a többi Tescós leárazás

Lidl

A Lidl sem fukarkodott a libaünnep kapcsán: egész víziszárnyast is árulnak 1349-es kilogrammonkénti áron. Akinek nincs szüksége az egész állatra, az vehet csak mellfilét is 3490-ért kilónként. A combból pedig 2690 egy kiló. Árulnak májat is, amiből 990 forintba kerül 100 grammnyi, ha pedig valaki kacsamájra vágyna, az is akad, abból csak 749-be kerül 100 grammnyi. A liba mellett kacsából is lehet egészet venni a Lidl-ben, 699 forintba kerül egy kiló. Akciós a darált pulykahús is: 419 forintért adnak fél kilót, a sertéskaraj kilójáért pedig 1239-et kérnek.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Lidl akciós újságját itt tudod megnézni

Spar

A Sparban most a tanyasi csirke van akcióban, 1299 forintért lehet venni egy kilót, a csirkemellfilé kilójáért 1189-et kérnek. Van combfilé is, amit csomagolva adnak 1249 forintos kilónkénti áron. A tanyasi csirkét nem csak egészben lehet hazavinni: tálcán 1399-ért kínálnak egy kiló combot, a szárnyért 1299-et kérnek. A sertéstarját csont nélkül 1549 forintos kilónkénti áron kínálják a Spar-ban, a comb kilója pedig 1349 forintba kerül. Van karaj is 1299-ért, fél kiló darálthúsért pedig 549 forintot kérnek. Van marhalapocka is, amiből egy kilónyi 2840 forintba kerül.

A Spar kiadványát itt találod

Interspar

Szárnyasból az Intersparban sincsen hiány: a csirkemellfilé kilója 1189 forintba kerül, a szárnyból 449 forint egy kilónyi. Egy kiló pulykamellfilét pedig 1669 forintért lehet venni. A töltött, göngyölt, sertésszalonna kilójáért 979 forintot kérnek az Intersparban, és van marhanyak is, amiből 2390-ért tudsz venni egy kilónyit.

Kattints az Interspar akcióiért!

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem