Luxus lett mára a Márton-napi libavacsora? Ennyit kérnek érte a népszerű vidéki éttermek
Márton-nap közeledtével ismét szóba kerül a libafogyasztás, amely azonban hazánkban meglehetősen alacsony.
Márton-nap közeledtével ismét szóba kerül a libafogyasztás, amely azonban hazánkban meglehetősen alacsony.
Látits Miklós, a Kacsa- és Lúdszövetség titkára ugyanakkor nem számít idén jelentős drágulásra, így az is fellélegezhet, aki kacsát tenne az asztalra karácsonyi vacsora gyanánt.
Vajon mi a Márton-nap története, honnan erednek a Márton-napi szokások, miért eszünk libasültet és vonulunk éjjel lámpásokkal?
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara körképe szerint a közelgő Márton napon kiváló minőségű magyar libahús és -máj kerülhet a hazai fogyasztók tányérjára. Na, de mennyibe kerül majd a boltokban? Most kiderül!
Felpezsdülhet a fogyasztás az ünnepek közeledtével? Mennyibe kerül, ha karácsonyra liba vagy kacsa étel kerülne az asztalra?
A szakemberek szerint libát és kacsát például nagyon keveset. Mi ennek az oka? Felpezsdülhet a fogyasztás az ünnepek közeledtével? Mennyibe kerül, ha karácsonyra liba vagy kacsa étel kerülne az asztalra? Ennek jártunk most utána.
Az egekbe emelkedett a libahús ára: egyes termékek 67 százalékkal drágultak tavaly óta.
A Márton-napi menüsor kötelező eleme a libasült, azonban most is ellenünk van az infláció: mutatjuk, mennyibe kerül a libahús, milyen Márton-napi ínyencséget készíts belőle!
Majdnem duplájába kerülhet a libasült Márton-napra, mint tavaly, ráadásul a csirkecomb ára is az egekben van.
Cikkünkben most a a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakembereit kérdezte arról: milyen mértékű volt idén a madárinfluenza fertőzés Magyarországon illetve milyen veszteséget jelentett ez az ágazatnak.
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közzétett adatokból az látszik, hogy amíg 2018-ban a hazai baromfitenyésztők majdnem 1,2 millió ludat és közel 4,9 millió kacsát tartottak, ez a szám a 2020-as év végére durván visszaesett.
A Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy a felsorolt azonosító adatokkal rendelkező terméket ne fogyasszák el.
Lúdaskását kevesen tudnak jól készíteni, étteremben, vendéglőkben szinte alig kapható.
Most annak jártunk utána, hogyan befolyásolta az egyes hústermékek árát a járvány illetve, hogy mire számíthatunk a karácsonyi nagy bevásárláskor.
Frohe Weihnachten!
Hogy készül a tökéletes sólet? Miért lehet veszélyes? Ennek jártunk most utána.
Így készül az igazi sólet.
A sólet receptjét megváltoztatni szentségtörésnek számít, viszont rengeteg verzióját fedeztük fel, amit most veletek is megosztunk. Egy dolog közös bennük, hogy mind nagyon veszélyes! Már, ha sokat eszünk belőle.
367 éve jegyezték le róla először az első receptet, mi pedig most megmutatjuk, hogyan is készül!
Élesedtek a leárazások!