14 °C Budapest

Itt a Tesco nagy bejelentése: rengeteg magyar vásárlót érint a változás

2019. november 6. 11:03

Átalakítja az online bevásárlás kiszállítási árait a Tesco november 11-től - értesült a pontos részletekről a Pénzcentrum. Ezentúl azoknak kell majd többet fizetniük, akiknek a kosártartalmuk nem éri el a 10 000 forintos értékhatárt. Ezzel egyidőben azonban - a karácsonyi hajrá kivételével - bevezetésre kerül egy új szállítási díjszabást is, aminek lényege, hogy 35 000 forint feletti vásárlás esetén, bármelyik idősávban kérje is az ember a kiszállítást, annak díja nulla forint lesz. A változásokkal kapcsolatban a Pénzcentrum megkereste a hipermarketet, mondják el részletesen, mi vezetett az új díjszabási rendszer kialakításához.

Átalakítja online kiszállítási árait november 11-től a Tesco. Egyfelől a 10 000 forint alatti rendelések kiszállítása drágább lesz, másfelől - a karácsonyi hajrá kivételével - bevezetésre kerül egy új szállítási díjszabás is, aminek lényege, hogy 35 000 forint feletti vásárlás esetén, bármelyik idősávban kérje is az ember a kiszállítást, annak díja nulla forint lesz. 

Vegyük sorra, hogy mit is jelent ez pontosan. A Tescónál jelenleg idősávos kiszállítási rendszer van érvényben, ez azt jelenti, hogy a kiszállítás díja leginkább attól függ, mennyire előre rendeli meg valaki az általa választott termékeket, illetve, hogy milyen időpontban kéri annak kiszállítását. Ha tehát például 1-2 hétre előre már tudjuk, mire van szükségünk, és mondjunk egy szerda, kora délutáni kiszállítást választunk, akkor mindez már 599 forintból is kijöhet a saját példavásárlásunk alapján:

Forrás: tesco.hu

Az árjegyzékből látjuk, hogy a kiszállítási díjak ebben az idősávban 599 - 1 199 forintig terjednek. Ezek az árak fognak megváltozni november 11-től, akkor ha valakinek a kosártartalma nem éri el a 10 000 forintot. Ha ez megtörténik, akkor a hipermarketlánc egy egyszeri, plusz 750 forintos bevásárlási díjat fog felszámítani az alap kiszállítási díjra. Ez azt jelenti, hogy a 10 000 forint alatti kosárértékű csomagokat a vállalat

1 349 - 1 949 forint közötti áron fogja szállítani november 11-től az 599 - 1 199 forintos sáv helyett.

Ezzel egy időben azonban a nagy kosárértékű vásárlók jobban fognak járni november 11-től, ugyanis azoknak, akik 35 000 forint felett vásárolnak, teljes mértékben ingyen juthatnak hozzá a csomagjukhoz. Ez alól az új számítás alól csupán a karácsonyi hajrá lesz kivétel, azaz december 19-25. között ez az ajánlat nem lesz érvényes.

A hiper a változtatásokkal kapcsolatban jelezte azt is, hogy november 11-től, azok, akik 10 000 forint felett, de 35 000 forint alatt állítják össze bevásárlókosarukat nem tapasztalnak majd díjváltozást az eddig megszokottakhoz képest. Nekik tehát ugyanúgy 599 - 1 199 forint közé fog esni a kiszállítási díj.

November 11-től tehát nagy változások lesznek a Tesco webshopjában, éppen ezért kíváncsiak voltunk arra, mivel magyarázza a hiperlánc a módosításokat:

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
A Tesco tapasztalatai szerint a vásárlók a cipekedés helyett szívesen választják a gyorsabb, kényelmesebb online rendelési opciót. Az ügyfélélmény további javítása érdekében novembertől - 2019. december 19-25. kivételével - 35.000,- Ft fölötti megrendelés esetén bevezetjük az ingyenes kiszállítást. A cégnél a kiszállítás díja függ a kosármérettől és a kiszállítási idősávtól is, így már akár 600 forintos kiszállítási díjjal is házhoz rendelhető a nagybevásárlás. 2019. november 11-étől abban az esetben, ha az összeállított kosár összege nem haladja meg a 10.000 forintot, plusz 750 forint bevásárlási díj kerül felszámításra. Érdemes kiemelni, hogy a Tesco online bevásárlások esetében a havi átlagos kosárméret - 2019 első félévének adatai alapján - 23-24 ezer forint körül mozogtak

- mondta el a Pénzcentrum kérdésére a Tesco Sajtóosztálya, akik hozzátették, hogy jelenleg több mint 1,5 millió háztartás számára elérhető el az online bevásárlás lehetősége. Budapest, Szeged, Győr, Veszprém, Székesfehérvár, Debrecen, Kecskemét és Pécs régióival együtt országosan összesen már 129 településen vehető igénybe a szolgáltatás. A vásárlók kétórás idősávok kiválasztásával, akár három hétre előre is leadhatják rendelésüket a közel 20 ezerféle termékre, amelyek kiszállítását reggel 8 és este 10 óra között kérhetik.

A Tesco válaszaiból tehát az látszik, hogy az eddigi átlagos kosárméret idén 23-24 ezer forint körül mozgott megrendelőként. Ez pedig azt jelenti, hogy a legtöbb online vásárló számára nem történik majd díjszabásváltozás. Ezek a vásárlók azonban pusholva lesznek abba az irányba, hogy pakoljanak össze még magasabb értékű kosarakat, és akkor gyakorlatilag ingyen megússzák az online bevásárlást. 

Ezzel szemben, aki nem akar nagybevásárlást folytatni online, annak meg kell barátkoznia a gondolattal, hogy a kiszállítási díj még drágább lesz, egyes esetekben akár 2 000 forint is, ami már egyáltalán nem biztos, hogy megéri. A hiper terve tehát világos, igyekeznek a minél nagyobb kosárméret felé terelni a vásárlókat, hogy a kiszállításonként megtérülési arány magasabb legyen. Sokan ennek bizonyára örülni fogaknak, sokan nem éreznek majd az egészből semmit, megint mások pedig szívják majd a fogukat, hogy milyen drága is lett a kiszállítás.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm