Rongyrázás Polgáréknál: horror áron vett egyetlen karórát Árpád és Dani

Rongyrázás Polgáréknál: horror áron vett egyetlen karórát Árpád és Dani

2019. szeptember 14. 16:11

Elképesztő összegért vásárolt órát Polgár Árpád és fia Hongkongban. Az árát és a típusát nem árulta el, a márkából azonban kikövetkeztethetjük, hogy a briliáns berakatú karóra milliós tétel volt.

Óravásárlásáról tett közzé videót csatornájára a műkereskedőből lett youtube-sztár, Polgár Árpád. A videóban az szerepel, ahogy Polgár és fia betérnek egy hongkongi óraboltba, és hosszasan válogatnak az órák között. Polgár maga nagy gyűjtő, imádja a karórákat, végül pedig egy olyan darabot választ, ami eddig hiányzott a gyűjteményéből.

Az óra pontos típusát nem árulja, mint ahogy az árát sem, az azonban egyértelmű, hogy nem pár ezer forintos darabról van szó. A videóban egy pillanatra láthatjuk a kasszás számológépét, amin 63 800-as szám szerepel. Ez forintra átszámolva 2,6 millió forint (egy hongkongi dollárért ma 38,4 forintot adnak). Hozzátesszük, nem tudjuk, hogy ez a megvásárolt óra árát jelenti-e. Azt elmondta Polgár, hogy egy átlagos óra értéke a boltban 5-6 millió forint lehet.

Pénzre lenne szükséged? Keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát!

Mindenesetre az összeg hasonló lehetett: a használt Franck Muller kárórák ára jellemzően 2-20 millió forint körül mozog, így aztán minden bizonnyal több millió forintot ér Polgár briliáns berakatú, használt karórája is. Polgár a videóban kihangsúlyozta, hogy az órát jelentősen áron alul szerezte meg, egészen pontosan a világpiaci ár 40 százalékán - ahogy a videóban elmondta.

Nem szimpla rongyrázás

Noha a videóból úgy tűnhet, hogy mindez egyszerű úri huncutság, és Polgárnak annyi pénze van, hogy már nem tudja hova tenni, ez nem feltétlenül van így. Az óra, hasonlóan a műtárgyakhoz, remek befektetés lehet. A most olcsón megvásárolt karóra évtizedek múlva az értékének többszörösét érheti, azaz könnyen lehet, hogy a most pár millió értékű karóra Polgár fiának már egy luxusvilla árát éri majd.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Gyakran élnek a jómódúak hasonló befektetési döntésekkel, ennek azonban úgy van csak értelme, ha a megvásárolt karórát nem hordja rongyosra a gazdája. Polgárnál ez biztosan nem így lesz, hiszen a videóban elárulja, hogy ritka alkalmakkor fogja csak viselni. 

És bár lehet a karóra remek befektetés, azért mi nem ajánljuk, hogy otthon kuporgatott egy-kétmilliónkat karórába fektessük. Az órákhoz ugyanis érteni kell: könnyen lehet, hogy a ma pár ezer dollárt érő karóra évek múlva több tízmilliós tétel lesz, de az is megeshet, hogy a jelenlegi értékének csak a töredékéért tudunk csak megválni tőle. Aki helyet keres a pénzének, olvassa el a Pénzcentrum befektetésről szóló cikkeit, ahol bemutatjuk a várhatóan jól megtérülő, biztonságos befektetési módokat.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?