25 °C Budapest
Itt a borzasztó bizonyíték: minden ötödik 13 éves már drogozott

Itt a borzasztó bizonyíték: minden ötödik 13 éves már drogozott

2019. augusztus 20. 16:01

Egészen hihetetlen, de egy angliai felmérés szerint a 11 és 16 éves gyermekek közül minden negyedik fogyasztott már drogot, ha gazdagabb családból származnak, szegényebb hátterű gyermekeknél ez 20 százalék. A 15 évesek 38 százaléka havonta egyszer fogyaszt alkoholt, de a 11 évesek között is van 2 százalék, aki havonta az üverért nyúl. Erre nem lehet mit mondani.

Azt godolhatjuk, hogy a szegénység kéz a kézben jár az alkoholizmus, a drogfogyasztás, és általánosan a lecsúszás veszélyeivel. Ehhez képest egy új kutatás arra világít rá, hogy a gazdagabb szülők gyermekei között sokkal gyakoribb az alkohol- és drogfogyasztás - írja a DailyMail.

A gazdagabb angol szülők 11 és 15 év közötti gyermekeinek 12 százaléka volt részeg az elmúlt egy héten, ami 7 százalékponttal volt kevesebb, mint a kevésbé vagyonos háttérrel rendelkező gyerekek esetén. Sőt, a gazdagabb család gyermekei közül minden negyedik drogot is használt már. Ez a szegényebb családokbak "csak" 20 százalék volt.

Azaz egy átlagosan 13,6 éves gyermek már életében egyszer legalább valamilyen drogot kipróbált, és hetente fogyaszt alkoholt. Természetesen, ha pozitív oldalról nézzük a dolgot, érdemes kiemelni, hogy 84 százalék eddig semmilyen tiltott szert nem próbált ki. A vagyoni helyzetet olyan kérdések alapján mérték fel, minthogy "van saját szobát?", vagy "mennyi számítógép van a háztartásotokban?"

Az okként legtöbben azt nevezték meg, hogy a barátaik előtt szerettek volna menők lenni, vagy a barátai beszélték rá őket a drogfogyasztásra. De nagyon sokan azt az okot nevezték meg, hogy egyszerűen csak jól akarták érezni magukat. Érdekesség, hogy a 15 évesek 38 százaléka havonta egyszer fogyaszt alkoholt, a 11 éveseknél ez 2 százalék.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A kutatás egyik legfontosabb következtetése, hogy az a gyerek, aki fogyasztott már alkoholt, drogot, vagy dohányzott, kevésbé boldog életről vallott. A Pénzcentrum tegnapelőtt számolt be róla, hogy Magyarországon a kokaint fogyasztók legnagyobb közössége szintén a gazdag társadalmi réretegből kerül ki: a topmenedzserek 15-15 százaléka beleveti magát a budapesti éjszakába alkalmanként. Az ő indokuk leginkább az, hogy túl sokat dolgoznak, és a felgyülemlett feszültséget így vezetik le.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?