Kétségbeesetten kapkodták el a szúnyogriasztót a magyarok: készlethiány lett a vége

Kétségbeesetten kapkodták el a szúnyogriasztót a magyarok: készlethiány lett a vége

2019. július 19. 10:00

Készlethiány alakult ki a boltokban a szúnyogriasztókból a nagy invázió miatt. Szerencsére ez csak ideiglenes volt, mostmár a kereskedők szerint helyreállt a rendszer.

Az országban több ezer hektáron permeteznek szúnyogirtót a repülők, jövőre viszont úgy tűnik, erre már nem lesz lehetőség. Az EU várhatóan betiltja a légi szúnyoggyérítő szereket. Azt követően a biológiai szúnyogirtó módszerrel kell irtani, amivel olyan baktériumokat juttatnak a vízbe, amelyek kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítják el még a kikelésük előtt, de sem a méheknek, sem a természetnek nem ártanak - hangzott el az ATV híradójában.

Németországban már évtizedek óta így irtják a szúnyogokat a nemzeti parkokban is, Magyarországon viszont csak minimálisan terjedt a jóval hatékonyabb, de drágább módszer. Pedig idén az extrém májusi esőzés és folyóáradás miatt a korábbi évekhez képest jóval több a szúnyog.

Ez nem azt jelenti, hogy a szúnyogok által átvitt betegségek is szaporodnának. Sőt, például a nyugat-nílusi láz tekintetében, amit Magyarországon a szúnyogok terjeszthetnek, eddig egyetlenegy esetet sem észleltünk

- mondta Szlávik János infektológus.

A szúnyoginváziót megérezték a boltok is: az elektromos szúnyogirtókat és a testpermeteket elkapkodták a vásárlók.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Három-négy héttel ezelőtt jelentősebb mértékű termékhiány alakult ki, a beszállítók nem tudták kielégíteni ezt a megnövekedett igényt, de szerencsére az elmúlt egy-két hétben ismételtem teljes termékválasztékban megtalálhatók ezek az árucikkek

- nyilatkozta Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója az ATV-nek. A szúnyogok nagyjából 6-8 hétig élnek, így a májusiak még augusztus elejéig fenyegetnek.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25