21 °C Budapest
Vasárnapi boltzár: hamarabb zárhat minden a hét utolsó napján

Vasárnapi boltzár: hamarabb zárhat minden a hét utolsó napján

2019. június 17. 09:01

Feltéve, ha a vásárlók is elfogadják, önszabályozó módon, egységes üzletpolitikai döntéssel rövidíthetik vasárnapi nyitvatartásukat a kereskedők a jövőben - értesült a Magyar Nemzet.

Már a magyar kormány elzárkózik attól, hogy jogszabályban korlátozza a kiskereskedelmi üzletek vasárnapi nyitvatartását, ennek ellenére ismét napirendre kerülhet a hétvégi munkavégzés kérdése a boltokban - írja a lap.

Információjuk szerint a napi fogyasztási cikkeket árusító áruházláncok felismerték, hogy a munkaerőhiányos területen szociális és gazdasági okokból még mindig problémát okoz az egész napos, jellemzően reggel 6 órától este 10 óráig tartó vasárnapi működés

iparági körökben köztudott, hogy több cégnek egyáltalán nem éri meg ezen a napon is nyitva tartani

- írj a lap, amelyik beszámolt arról is, hogy a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezeténél (KDFSZ) az egyik piacvezető cég már jelezte, hogy érdemes lehet felmérni a dolgozók körében a vasárnapi munkavégzés napjainkban jellemző körülményeit, a túlóráztatás mértékét és az időbeosztás munkavállalókra gyakorolt szociális hatásait. 

A KDFSZ elnöke szerint egyébként egy ilyen változást inkább a bevásárlóközpontok elleneznének, míg a diszkontláncok kevésbé.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?