24 °C Budapest
Itt a bizonyíték: ennyire drága itthon egy mozijegy

Itt a bizonyíték: ennyire drága itthon egy mozijegy

2019. május 27. 16:36

Szerinted Magyarországon olcsó vagy drága a mozijegy? Meg fogsz lepődni, Svájcban több mint háromszor ennyit kell fizetni másfél óra szórakozásért, de New Yorkban is elkérik az árát. Ezekhez az országokhoz képest itthon szinte ingyen van. 

Hiába elérhetőek ma már őrült nagy képernyős tévék, és hiába van tőlünk egy kattintásnyira a világ eddigi filmtermésnek egy jelentős hányada, a moziba járás nem akar kimenni a divatból: a legújabb hollywoodi szenzációkat mindenki elsőnek akarja látni. A mozijegyek árai azonban nagyon különbözőek a világ nagyvárosaiban - ezeket gyűjtötte össze most a Statista.

Talán senkit nem lep meg, hogy a híresen drága Svájc fővárosában kell legtöbbet fizetni egy mozijegyért: 19,1 dollárt, ami egészen pontosan 5556 forintnak felel meg. De ott van az élmezőnyben London is, ahol majdnem 4900 forintnak megfelelő fontot kell fizetni egy jegyért, a harmadik pedig New York: itt 4800 forintnak megfelelő dollárba kerül egyetlen mozijegy.

A hivatalos adatok között ugyan nem szerepelnek a magyar mozijegyárak, mi azonban kíváncsiak voltunk, hol szerepelünk a listában. A KSH adatai szerint itthon 1630 forintba kerül egy szombat esti belépő a multiplexbe - ezzel a vizsgált országok között az utolsó helyen vagyunk. 

Itthon harmad annyiba kerülnek a jegyek, mint a svájci nagyvárosban. Persze mellé kel tenni a zürichi havi bruttó átlagkereset összegét, ami 9507 frank a salaryexplorer.com szerint, vagyis 2 millió 747 ezer forint.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 16. szerda
Jusztin
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?