25 °C Budapest
Itt a bizonyíték: ennyire drága itthon egy mozijegy

Itt a bizonyíték: ennyire drága itthon egy mozijegy

2019. május 27. 16:36

Szerinted Magyarországon olcsó vagy drága a mozijegy? Meg fogsz lepődni, Svájcban több mint háromszor ennyit kell fizetni másfél óra szórakozásért, de New Yorkban is elkérik az árát. Ezekhez az országokhoz képest itthon szinte ingyen van. 

Hiába elérhetőek ma már őrült nagy képernyős tévék, és hiába van tőlünk egy kattintásnyira a világ eddigi filmtermésnek egy jelentős hányada, a moziba járás nem akar kimenni a divatból: a legújabb hollywoodi szenzációkat mindenki elsőnek akarja látni. A mozijegyek árai azonban nagyon különbözőek a világ nagyvárosaiban - ezeket gyűjtötte össze most a Statista.

Talán senkit nem lep meg, hogy a híresen drága Svájc fővárosában kell legtöbbet fizetni egy mozijegyért: 19,1 dollárt, ami egészen pontosan 5556 forintnak felel meg. De ott van az élmezőnyben London is, ahol majdnem 4900 forintnak megfelelő fontot kell fizetni egy jegyért, a harmadik pedig New York: itt 4800 forintnak megfelelő dollárba kerül egyetlen mozijegy.

A hivatalos adatok között ugyan nem szerepelnek a magyar mozijegyárak, mi azonban kíváncsiak voltunk, hol szerepelünk a listában. A KSH adatai szerint itthon 1630 forintba kerül egy szombat esti belépő a multiplexbe - ezzel a vizsgált országok között az utolsó helyen vagyunk. 

Itthon harmad annyiba kerülnek a jegyek, mint a svájci nagyvárosban. Persze mellé kel tenni a zürichi havi bruttó átlagkereset összegét, ami 9507 frank a salaryexplorer.com szerint, vagyis 2 millió 747 ezer forint.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22