10 °C Budapest
Filléres csúcsbor a hiperek polcain: aki kimarad, lemarad

Filléres csúcsbor a hiperek polcain: aki kimarad, lemarad

2019. január 30. 16:30

Újabb olcsó csúcsborral támadnak a hipermarketek: egy kifejezetten jó Frittman keltette most fel a szakértő figyelmét. Egy másik bor viszont nagyon le lett pontozva.

Újabb filléres csúcsbort talált a hiperek polcain a Művelt Alkoholista nevű blog. A 2017-es Frittmann Cabernet Francról a többi között azt írta a szerző, hogy ez egy "példaszerűen jól elkészített, hétköznapi vörös. Egyszerű, mégis vonzó".

A pirazinos-vegetális fajtajelleg mellett a ritkább, piros gyümölcsös vonalat hozza (ribizli!), arányos, természetes, igazán kellemes. Nincs benne részlet, ami megakasztana, remekül fogyasztható, mi több, még egyedi karakterrel is bír - diszkrét füstösség csempész bele izgalmat. Sok ilyen vöröset kérek még az Alföldről -

értékelt Németi Zoltán, aki 4 pontot adott a borra az ötből, és hozzátette, ez egy szerethető, karakteres alapbor. Egy palackot 1400 forintért adnak az Auchanban. A terméket a Tesco webshopjában is megtaláltuk 1300 forintért.

Egy másik bor is terítékre került, a 2017-es Feind Kék, amit a blogger szintén az Auchanban vett, 1500 forintért.

Kékfrankos. Az egyik legjobb hazai dizájn, a piros csavarzárral nagyon pofásan mutat a palack. Sajnos a beltartalom nem nő fel a külsőségekhez, gyógyvízre emlékeztető, makacs redukciós jegyek fedik illatát. Belekóstolva a selyemszerűen finom textúra tűnik fel elsőre, ez lehetne a bor ütőkártyája, de íze üres, jellegtelen, némi zavaró furcsaságtól sem mentes

- írta a kóstolás után. Nem meglepő módon gyengére értékelte a bort, és 3 pontot kapott, és nem kifejezetten ajánlja megvételre.

NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

NAPTÁR
Tovább
2022. október 8. szombat
Koppány
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?