Hatalmas leárazások kezdődtek: így újíthatod fel a lakást fillérekért

Hatalmas leárazások kezdődtek: így újíthatod fel a lakást fillérekért

2019. január 7. 10:30

Bár már a két ünnep között megkezdődtek a leárazások, még január első heteiben is érdemes figyelni az üzletek akcióit. Korántsem csak a ruhaboltokban foghatunk ki szuper ajánlatokat, aki idén szeretné kicsit felújítani a lakását, házát, vásárolna néhány új lakberendezési tárgyat, azoknak is érdemes nyitott szemmel járniuk.

Annak ellenére, hogy már december végén elkezdődtek a leárazások, január első heteiben is érdemes nyitott szemmel járni: jelentős kedvezmények várják ugyanis a vásárlókat szinte mindenütt. A bevásárlóközpontokban, nagyobb áruházakban szuper akciók vannak, januárban a legnagyobb leárazások a szezonális termékekre vonatkoznak. Emellett mivel folyamatosan megújul az árukészlet, minden olyan terméket kiárusítanak, ahol kollekcióváltás van.

A kedvezményes termékek között leginkább téli ruhákat, cipőket, lakberendezési tárgyakat és műszaki cikkeket találhatunk: nem véletlen, hogy sok család az év elejére időzíti az alapvetően drágább tartós fogyasztási cikkek beszerzését.

Pörög a bútorpiac

Ha valaki szeretné kicsit felturbózni a lakását, jól jár, ha most tér be valamelyik bútoráruházba, ugyanis igen kedvező áron szerezheti be az új hálószoba bútort, ágyat, szekrényt, de szőnyeget vagy téli paplant is most érdemes venni.

A magyar vásárlók árérzékenyek, keresik az akciókat

- tudta meg a Pénzcentrum a KIKA lakberendezési lánctól, amely megjegyezte, a bútor- és lakberendezési kiskereskedelemben alapvetően a karácsony előtti időszak a legerősebb, ugyanakkor januárban is megnő valamelyest a forgalom. Ez nem meglepő: egy december eleji felmérés szerint a magyarok több mint ötöde készpénzt szeretett volna kapni ajándékba, és bizonyára sokaknak valóra vált az álmuk. Az "ajándékpénzből" pedig sokan kipofozzák a lakást, lecserélnek vagy beszereznek néhány új bútort, dísztárgyat. Az áruház azt is kiemelte, az év első hónapjaiban megnő az ajándékkártyával fizető vásárlók aránya is.

Tapasztalatunk szerint azok is ilyenkor vásárolnak, akik az ünnepek előtt el szerették volna kerülni a tömegeket az áruházakban. Ráadásul anyagilag is jól járnak: nálunk egész januárban téli vásár van, egyes raktáron lévő termékeket akár 50 százalék kedvezménnyel lehet beszerezni, amíg a készlet tart, és a január 12-13-ai hétvégén 12 százalék kedvezményt adunk minden termékre

 - jegyezték meg.

Attól, hogy akciós, még vannak jogaid!

Attól, hogy valaki akciós terméket vásárol, még ugyanazok a jogok illetik meg, mintha teljes áron szerezte volna be az áhított terméket. Vagyis

a szabatosság és a jótállási jog teljesen független a termék árától,

épp ezért ha a függöny mégsem passzol otthon a falhoz, a szőnyeg túl nagy, vagy az újonnan vásárolt éjjeliszekrény mégsem fér az ágy mellé, van lehetőség arra, hogy kicseréltesd a terméket. Azonban ha ez a helyzet, érdemes figyelni a következőkre:

  • A visszavitel előtt ne használjuk, sőt, lehetőség szerint ki se bontsuk a feleslegessé vált terméket.
  • Tájékozódjunk - akár az adott üzlet honlapján, akár a helyszínen - arról, hogy milyen feltételekkel vihető vissza az adott áru. Ezt a tájékoztatást az adott cégnek mindenki által könnyen elérhető formában meg kell tennie.
  • Ügyeljünk a visszafogadási ajánlatban rögzített határidők betartására! Vagyis mielőbb célszerű visszavinni a terméket.

Más viszont a helyzet, ha egy termék azért van leakciózva, mert hibás, és erről tájékoztatták is a vevőket: ilyen esetben nincs helye a reklamációnak.

Támogatott tartalom
A cikk megjelenését a KIKA Lakberendezési Kft. támogatta.
NEKED AJÁNLJUK
Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 13. szombat
Ipoly
32. hét
Augusztus 13.
A balkezesek világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?