Hatalmas leárazások kezdődtek: így újíthatod fel a lakást fillérekért

2019. január 7. 10:30

Bár már a két ünnep között megkezdődtek a leárazások, még január első heteiben is érdemes figyelni az üzletek akcióit. Korántsem csak a ruhaboltokban foghatunk ki szuper ajánlatokat, aki idén szeretné kicsit felújítani a lakását, házát, vásárolna néhány új lakberendezési tárgyat, azoknak is érdemes nyitott szemmel járniuk.

Annak ellenére, hogy már december végén elkezdődtek a leárazások, január első heteiben is érdemes nyitott szemmel járni: jelentős kedvezmények várják ugyanis a vásárlókat szinte mindenütt. A bevásárlóközpontokban, nagyobb áruházakban szuper akciók vannak, januárban a legnagyobb leárazások a szezonális termékekre vonatkoznak. Emellett mivel folyamatosan megújul az árukészlet, minden olyan terméket kiárusítanak, ahol kollekcióváltás van.

A kedvezményes termékek között leginkább téli ruhákat, cipőket, lakberendezési tárgyakat és műszaki cikkeket találhatunk: nem véletlen, hogy sok család az év elejére időzíti az alapvetően drágább tartós fogyasztási cikkek beszerzését.

Pörög a bútorpiac

Ha valaki szeretné kicsit felturbózni a lakását, jól jár, ha most tér be valamelyik bútoráruházba, ugyanis igen kedvező áron szerezheti be az új hálószoba bútort, ágyat, szekrényt, de szőnyeget vagy téli paplant is most érdemes venni.

A magyar vásárlók árérzékenyek, keresik az akciókat

- tudta meg a Pénzcentrum a KIKA lakberendezési lánctól, amely megjegyezte, a bútor- és lakberendezési kiskereskedelemben alapvetően a karácsony előtti időszak a legerősebb, ugyanakkor januárban is megnő valamelyest a forgalom. Ez nem meglepő: egy december eleji felmérés szerint a magyarok több mint ötöde készpénzt szeretett volna kapni ajándékba, és bizonyára sokaknak valóra vált az álmuk. Az "ajándékpénzből" pedig sokan kipofozzák a lakást, lecserélnek vagy beszereznek néhány új bútort, dísztárgyat. Az áruház azt is kiemelte, az év első hónapjaiban megnő az ajándékkártyával fizető vásárlók aránya is.

Tapasztalatunk szerint azok is ilyenkor vásárolnak, akik az ünnepek előtt el szerették volna kerülni a tömegeket az áruházakban. Ráadásul anyagilag is jól járnak: nálunk egész januárban téli vásár van, egyes raktáron lévő termékeket akár 50 százalék kedvezménnyel lehet beszerezni, amíg a készlet tart, és a január 12-13-ai hétvégén 12 százalék kedvezményt adunk minden termékre

 - jegyezték meg.

Attól, hogy akciós, még vannak jogaid!

Attól, hogy valaki akciós terméket vásárol, még ugyanazok a jogok illetik meg, mintha teljes áron szerezte volna be az áhított terméket. Vagyis

a szabatosság és a jótállási jog teljesen független a termék árától,

épp ezért ha a függöny mégsem passzol otthon a falhoz, a szőnyeg túl nagy, vagy az újonnan vásárolt éjjeliszekrény mégsem fér az ágy mellé, van lehetőség arra, hogy kicseréltesd a terméket. Azonban ha ez a helyzet, érdemes figyelni a következőkre:

  • A visszavitel előtt ne használjuk, sőt, lehetőség szerint ki se bontsuk a feleslegessé vált terméket.
  • Tájékozódjunk - akár az adott üzlet honlapján, akár a helyszínen - arról, hogy milyen feltételekkel vihető vissza az adott áru. Ezt a tájékoztatást az adott cégnek mindenki által könnyen elérhető formában meg kell tennie.
  • Ügyeljünk a visszafogadási ajánlatban rögzített határidők betartására! Vagyis mielőbb célszerű visszavinni a terméket.

Más viszont a helyzet, ha egy termék azért van leakciózva, mert hibás, és erről tájékoztatták is a vevőket: ilyen esetben nincs helye a reklamációnak.

Támogatott tartalom
A cikk megjelenését a KIKA Lakberendezési Kft. támogatta.
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 19. péntek
Emília
29. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm