25 °C Budapest
Rekordösszeget költöttek decemberben a magyarok

Rekordösszeget költöttek decemberben a magyarok

MTI
2018. december 28. 09:00

Több mint 11 ezer milliárd forintot költöttek a boltokban a magyarok idén, ami rekord. Karácsony után is dübörög a fogyasztás.

Rekordösszeget költöttek a családok az idén: 11,5 ezer milliárd forint körül várható a kiskereskedelmi forgalom, írja a Magyar Idők. A lap kiemelte, hogy karácsony után is rekordmagasságokban a lakossági fogyasztás, ennek oka az év végi leértékelések, a készleten maradt termékek kiárusítása és a szilveszterezés.

Tavalyhoz képest az idén bő ezermilliárd forinttal többet hagytak a családok a pénztáraknál, az eladott termékek mennyisége több mint 6 százalékkal emelkedett. Az egész évben tapasztalt ütemes bővüléshez hasonlóan a tartós fogyasztási cikkek piaca is élénk maradt karácsony után, sokan az ajándékok cseréje miatt keresik fel az üzleteket.

Decemberben 1200 milliárd forint körül alakul a bolti értékesítés, ami azt jelenti, hogy az év utolsó hónapjában az emberek nagyjából 10 százalékkal költenek többet tavaly decemberhez képest

- mondta a Magyar Időknek Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára. "Folyó áron számolva a vásárlók 2018-ban összességében körülbelül nyolc százalékkal költöttek többet napi fogyasztási és tartós cikkekre" - tette hozzá.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 26. hétfő
Anna, Anikó
30. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 25. 14:35