Egy percet se várj a bevásárlással: brutális húsakciók a Tescóban, Lidlben

2018. augusztus 24. 14:30

Európai viszonylatban olcsónak számít a magyar hús - derült ki egy friss kutatásból. Ez azonban koránt sem jelenti azt, hogy a húsalapanyag ne terhelné meg a magyar vásárlók pénztárcáját. Az európai statisztikákon túlmutatóan megnéztük a KSH ide vonatkozó statisztikáit, amiből kiderült, hogy bár - a nagy kedvenc - baromfihús ára csökkent, de a disznóé jócskán, míg a marháé mérsékelten emelkedett. A hazai statisztikák alapján kíváncsiak lettünk arra, miként jelentkeznek ezek az árváltozások a magyar boltokban, és hogy a 34. héten milyen hús akciókkal várják vásárlóikat az üzletek.

Ahogy arról korábban márbeszámoltunk, Magyarországon olcsóbbak a húsárak, mint az uniós átlag (100), annak mindössze 71 százaléka. Ezzel a sz eredménnyel az EU-s tagállamok közül egyébként csak néhány ország van mögöttünk: Románia (59%), Bulgária (58%) és Lengyelország (57%). Mindezek alapján tehát kijelenthető, hogy hazánk olcsóhús nagyhatalom. De vajon tényleg így van? Az európai statisztikák vizsgálatát követően kíváncsiak voltunk arra, hogy melyek a legkeresettebb húsok Magyarországon, és hogy ezek árai miként változtak az elmúlt 10 évben.

A statisztikákból kiderült, hogy a magyarok a sertés, illetve baromfihúson kívül nem igen fogyasztanak mást. Érdemes például megnézni, hogy a legfrissebb, 2016-os adatok szerint, míg disznóból és baromfiból is majd 30 kilót fogyasztott el egy átlagos magyar, addig marhából csupán hármat. A fogyasztási szokások alapján megnéztük azt is, miként alakultak a legkapósabb húsok árai az elmúlt tíz évben Magyarországon: 

Az árak elemzéséből kiderül, hogy 2017-re a KSH által vizsgált összes baromfihús ára csökkent, mindeközben a disznóé és a marháé nőtt. Előbbié nem is kevéssel, míg egy kiló rövidkaraj ára 2016-ban 1 390 forint volt, addig 2017-ben már 1 470-et kellett kiperkálni érte. A sertéscomb pedig még ennél is jobban drágult, 2016-ban ugyanis csupán 1 110 forintba került egy kiló, míg 2017-ben már 1 220 volt. Az átlagár növekedések, illetve csökkenések vizsgálatát követően persze adódott a kérdés, miként jelenik mindez meg a legnagyobb magyarországi áruházak húspuljatiban? Azért, hogy ezt megválaszolhassuk és segítsünk a hévégi nagybevásárlásban megnéztük, hogy a boltok milyen húsakciókkal várják a 34. héten vásárlóikat.

Tesco

A Tesóban a friss csirkecomb farrésszel 1 kilója 32 százalékkal olcsóbban, 359 forint, míg a friss sertéscomb 20 százalékkal olcsóbban, 949 forintos kilós áron kerülhet a bevásárlókosárba. A hiperben ugyancsak akciós a friss pulykaszárny, ennek kilója 499, a sertéstarjáé 999, míg füstölt hátsó csülök 10 dekája 119 forintba kerül. 

A Tesco további akciós ajánlataiért fusd át a hiper 34. heti szóróanyagát!

Spar

A Sparban a Tanyasi csirke színe java előre csomagolt (1kg) termék 1 199, a Tóalmási füstölt, nyers, hátsó csülök kilója 1 490, a sertéslapocka kilója 969, míg a sertésoldalas, dagadó 1 149 és 1 349 forint között alakul. Az ínyencebbek vásárolhatnak juharszirupos sertéskarajt is, ennek kilója 1 690 forint, de a boltban lehet találni sertés marha darált húsmixet (400g) 499 forintért, marhanyakat, tarját pedig 2 040-ért. 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ennél is több sparos ajánlatért fusd át a bolt eheti akciós kiadványát!

Lidl

A diszkontban a friss háztáji csirke kilója 799 helyett 649 forintba kerül, de ugyancsak akciós a friss, szeletelt hártyázott sertéskaraj is, ennek kilója 769 forint a boltokban. A sertés gulyáshús 1,5 kilója 1 699, a pácolt csirke alsó-felsőcombmix (500g) pedig 499 forintba kerül. Kifejezetten csak a hétvégén akciós lesz a Lidl-ben a csirke levescsomag is, 700 grammot 339 forintért vihetnek haza a vásárlók. 

Ennél is több akcióért fusd át a Lidl 34. heti szóróanyagát!

Aldi

Az Aldiban a csirkecomb kilója 28 százalékkal kerül kevesebbe, így 499 forintért lehet megvásárolni, míg a sertéslapocka kilója 949 forintba kerül a diszkontban. A levésmix ennél az üzletláncnál is csak hétvégén lesz elérhető akciósan, 25-26-án tehát 539 forint helyett 379-et csak kiperkálni érte. 

Az Aldi további akciót itt nézheted meg!

Auchan

A hiperben a sertés pörkölthús kilója 899, a csirke levestál (700g) 289, a sertéslapocka pedig 849-949 forint között mozog. A sertés hátsó csülök 749 forintba kerül, de a csont nélküli változatát már 1029-ért adják. A marha gulyáshús kilója 2 199, a csirkemellfilé 1 369, a pecsenyekacsa 799, míg a tanyasi csirke kilója 1 359 forintba kerül.

Ennél is több akcióért fusd át az Auchan aktuális kedvezményes kiadványát!

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem