12 °C Budapest

Gondoltad volna? Magyarország a legolcsóbb európai országok között

2018. augusztus 17. 16:50

2017-ben a luxemburgiaknak kellett a legmagasabb árat fizetniük a húsért - közel másfélszer annyit, mint az átlagos európainak. Eközben a lengyeleknek - ahol a legolcsóbb volt a hús -, valamivel több, mint az uniós átlag felét kellett kifizetniük, amennyiben húsételt szerettek volna vásárolni. Mutatjuk a pontos adatokat, és azt is, hogy mi a helyzet a magyar húsárakkal.

Amennyiben valaki 2017-ben húst szeretett volna venni Luxemburgban, akkor azt 41 százalékkal drágábban tehette meg, mint az átlagos európai - derül ki az Eurostat friss, vásárlóerő-paritáson számolt adataiból. A második legmagasabb árat osztrák szomszédaink voltak kénytelenek megfizetni, náluk ugyanis 39 százalékkal haladta meg a hús ára az uniós átlagot. Nem meglepő módon az árak a nyugat- és észak-európai országokban voltak a legmagasabbak.

A legdrágább árak egyébként a nem EU-tag Svájcban voltak: itt az uniós átlag közel 2,5-szeresét voltak kénytelenek megfizetni a vásárlók. De magas árakkal szembesültek a már említett országokon kívül Dániában (138%), Svédországban (133%), Franciaországban (132%) és Németországban is (122%). Az uniós átlaghoz Szlovénia volt a legközelebb (100,7%).

Magyarországon arányaiban olcsóbbak a húsárak, mint az uniós átlag, annak mindössze 71 százaléka. A tagállamok közül egyébként csak néhány ország van mögöttünk: Románia (59%), Bulgária (58%) és Lengyelország (57%). Ezek alapján tehát úgy tűnik, hogy Magyarország a legolcsóbb országok között található a húsárak szempontjából.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem