Megfoszthatatlan trónjától a csirke itthon és ez EU-ban: egyre csökken a szarvasmarha
A KSH minden év március elején teszi közzé a magyarországi állatállományi adatokat a haszonállatok tekintetében.
A KSH minden év március elején teszi közzé a magyarországi állatállományi adatokat a haszonállatok tekintetében.
Újabb száj- és körömfájás járványgócot azonosítottak Győr-Moson-Sopron megyében, ezúttal Levélen.
A szarvasmarha-tenyésztés jelentős mértékben hozzájárul az üvegházhatású gázok kibocsátásához, elsősorban a tehenek által termelt metán révén.
Mi okozhatja, hogy bizonyos élelmiszerek és alapanyagok jóval drágábbak, mint más termékek?
Többféle, a Metro áruházban kapható marhahúst is visszahívott a Nebih, miután a megengedettnél magasabb a perfluor-oktánszulfonsav tartalmuk.
Világszerte csökkent a marhaexport, idehaza viszont kismértékben nőtt az élőmarha-kivitel az első negyedévben, igaz, a behozatal ennél sokkal nagyobb mértékben emelkedett.
Mára már egyáltalán nem számít ritkaságnak, ha egy étteremben, vagy akár az otthonunkban is felkerül 1-1 különlegesebb hússzelet a tányérre.
Cikkünkben most megnéztük, hogyan alakult az egyes állatállományok száma, illetve megnéztük azt is, milyen húst fogyasztanak többségében a magyarok. Sőt, annak is utánajártunk, mennyibe kerülnek ezek a húsok a nagyobb élelmiszerláncoknál.
Nem csak a járvány dobta meg a húsárakat idén.
Csirke, sertés, marha? Vajon melyik húst veszik a magyarok a leginkább? Mutatjuk!
Számos tévhit övezi a húsmarhatenyésztést és a marhahúsfogyasztást.
Egy friss kutatás szerint nyugodtan ehetünk húst hússal, ugyanis a vörös hús visszaszorításának nincsenek szignifikáns egészségügyi előnyei.
Zavar az erőben...
Csirkemell, tarja, levesmix, mi kell még?
"Selling rape, torture and murder!! Bravo..."
Pedig a diszkontban is kapható.
A baromfihús-kínálatnak viszont 90 százaléka hazai.