Tízezreket spórolhatsz majd egy ilyen mobillal: tömegek járhatnak jól

Tízezreket spórolhatsz majd egy ilyen mobillal: tömegek járhatnak jól

2018. július 30. 14:30

A kutatások szerint rengetegen törték már össze okostelefonjukat, a kijelző cseréje több tízezer forintba is kerülhet. A legnagyobb mobiltelefongyártó nemrég bejelentette, hogy hitelesítették egy újfajta kijelzőjét, ami gyakorlatilag összetörhetetlen.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Amikor veszünk egy új telefont, tele vagyunk örömmel, ám igazából jobb lenne, ha azonnal nyitnánk egy takarékszámlát, mert ez a mozdulat a mobiltulajdonosok közel harmadának nem ismeretlen:

A Piac és Profit cikke szerint az amerikai felhasználók fele (52 százaléka) karcolta már meg a telefonja kijelzőjét, míg 27 százalékával esett már meg, hogy összetörte azt. Anthony Martin, az iCracked telefonszerviz-hálózat egyik alapítója pedig azt nyilatkozta a Ringer-nek, hogy körülbelül az okostelefonok harmadát törik össze az első két évben, tehát nagyjából azon idő alatt, amíg használják őket. Ezzel kapcsolatosan rossz hír, hogy a napos hónapokban sokkal nagyobb eséllyel törnek össze a telefonok, mivel többet kerülnek elő. 

Ha pedig megtörtént a baj, akkor mélyen a zsebünkbe kell nyúlni. Ha csak a kijelzőt borító üveget kell cserélni, akkor megúszhatjuk a javítást modelltől és szerviztől függően 10-30 ezer forintból, de ha már az egész kijelzőt kell cserélni, akkor 30 ezer forintnál indul a csere, de egyes modellek esetén ez 80-90 ezer forintba is kerülhet.

Bár a már említett cikk szerint a mobiltörés után a felhasználók közel fele (48 százaléka) javítás nélkül, sérülten használja tovább a telefonját, ennek súlyos ára lehet. Megsérülhet tőle az ujjunk, könnyebben beázhat tőle a telefonunk, ráadásul rövidre is zárhatjuk készülék áramköreit, ami miatt az egész mobil gajra vágódhat.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Ennek a problémának azonban hamarosan vége lehet. A Samsung ugyanis néhány napja bejelentette, hogy az Egyesült Államok Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökségének tesztlabora hitelesítette egy új kijelzőjét, amely gyakorlatilag összetörhetetlen. A képernyőről ezt a képet tették közzé:

A Samsung eltörhetetlen kijelzője (forrás: Samsung)

Az összetörhetetlen OLED-kijelző egyik újítása, hogy nem tartalmaz üvegborítást, amely fokozottan sérülékennyé teszik a mai kijelzőket. A vállalat közleménye szerint a tesztlabor hadiszintű vizsgálatnak vetette alá a kijelzőt, 1,2 méter magasról 26-szor dobta le egymás után, de a kijelző teljesen ép maradt. Ezt követően 1,8 méterről is lehajították, de akkor sem esett baja. Ezen túlmenően, a telefon kijelzője bírja a -32 és plusz 71 fokot is, nem lép fel zavar a működésében.

A Samsung szerint a kijelző később a telefonokon túl, jól használható lesz konzolokban, tableteken és az autóiparban is.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 18. hétfő
Lukács
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?