0 °C Budapest
Tízezreket spórolhatsz majd egy ilyen mobillal: tömegek járhatnak jól

Tízezreket spórolhatsz majd egy ilyen mobillal: tömegek járhatnak jól

2018. július 30. 14:30

A kutatások szerint rengetegen törték már össze okostelefonjukat, a kijelző cseréje több tízezer forintba is kerülhet. A legnagyobb mobiltelefongyártó nemrég bejelentette, hogy hitelesítették egy újfajta kijelzőjét, ami gyakorlatilag összetörhetetlen.

Amikor veszünk egy új telefont, tele vagyunk örömmel, ám igazából jobb lenne, ha azonnal nyitnánk egy takarékszámlát, mert ez a mozdulat a mobiltulajdonosok közel harmadának nem ismeretlen:

A Piac és Profit cikke szerint az amerikai felhasználók fele (52 százaléka) karcolta már meg a telefonja kijelzőjét, míg 27 százalékával esett már meg, hogy összetörte azt. Anthony Martin, az iCracked telefonszerviz-hálózat egyik alapítója pedig azt nyilatkozta a Ringer-nek, hogy körülbelül az okostelefonok harmadát törik össze az első két évben, tehát nagyjából azon idő alatt, amíg használják őket. Ezzel kapcsolatosan rossz hír, hogy a napos hónapokban sokkal nagyobb eséllyel törnek össze a telefonok, mivel többet kerülnek elő. 

Ha pedig megtörtént a baj, akkor mélyen a zsebünkbe kell nyúlni. Ha csak a kijelzőt borító üveget kell cserélni, akkor megúszhatjuk a javítást modelltől és szerviztől függően 10-30 ezer forintból, de ha már az egész kijelzőt kell cserélni, akkor 30 ezer forintnál indul a csere, de egyes modellek esetén ez 80-90 ezer forintba is kerülhet.

Bár a már említett cikk szerint a mobiltörés után a felhasználók közel fele (48 százaléka) javítás nélkül, sérülten használja tovább a telefonját, ennek súlyos ára lehet. Megsérülhet tőle az ujjunk, könnyebben beázhat tőle a telefonunk, ráadásul rövidre is zárhatjuk készülék áramköreit, ami miatt az egész mobil gajra vágódhat.

Ennek a problémának azonban hamarosan vége lehet. A Samsung ugyanis néhány napja bejelentette, hogy az Egyesült Államok Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökségének tesztlabora hitelesítette egy új kijelzőjét, amely gyakorlatilag összetörhetetlen. A képernyőről ezt a képet tették közzé:

A Samsung eltörhetetlen kijelzője (forrás: Samsung)

Az összetörhetetlen OLED-kijelző egyik újítása, hogy nem tartalmaz üvegborítást, amely fokozottan sérülékennyé teszik a mai kijelzőket. A vállalat közleménye szerint a tesztlabor hadiszintű vizsgálatnak vetette alá a kijelzőt, 1,2 méter magasról 26-szor dobta le egymás után, de a kijelző teljesen ép maradt. Ezt követően 1,8 méterről is lehajították, de akkor sem esett baja. Ezen túlmenően, a telefon kijelzője bírja a -32 és plusz 71 fokot is, nem lép fel zavar a működésében.

A Samsung szerint a kijelző később a telefonokon túl, jól használható lesz konzolokban, tableteken és az autóiparban is.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 30. 20:58