20 °C Budapest

Tízezreket spórolhatsz majd egy ilyen mobillal: tömegek járhatnak jól

2018. július 30. 14:30

A kutatások szerint rengetegen törték már össze okostelefonjukat, a kijelző cseréje több tízezer forintba is kerülhet. A legnagyobb mobiltelefongyártó nemrég bejelentette, hogy hitelesítették egy újfajta kijelzőjét, ami gyakorlatilag összetörhetetlen.

Amikor veszünk egy új telefont, tele vagyunk örömmel, ám igazából jobb lenne, ha azonnal nyitnánk egy takarékszámlát, mert ez a mozdulat a mobiltulajdonosok közel harmadának nem ismeretlen:

A Piac és Profit cikke szerint az amerikai felhasználók fele (52 százaléka) karcolta már meg a telefonja kijelzőjét, míg 27 százalékával esett már meg, hogy összetörte azt. Anthony Martin, az iCracked telefonszerviz-hálózat egyik alapítója pedig azt nyilatkozta a Ringer-nek, hogy körülbelül az okostelefonok harmadát törik össze az első két évben, tehát nagyjából azon idő alatt, amíg használják őket. Ezzel kapcsolatosan rossz hír, hogy a napos hónapokban sokkal nagyobb eséllyel törnek össze a telefonok, mivel többet kerülnek elő. 

Ha pedig megtörtént a baj, akkor mélyen a zsebünkbe kell nyúlni. Ha csak a kijelzőt borító üveget kell cserélni, akkor megúszhatjuk a javítást modelltől és szerviztől függően 10-30 ezer forintból, de ha már az egész kijelzőt kell cserélni, akkor 30 ezer forintnál indul a csere, de egyes modellek esetén ez 80-90 ezer forintba is kerülhet.

Bár a már említett cikk szerint a mobiltörés után a felhasználók közel fele (48 százaléka) javítás nélkül, sérülten használja tovább a telefonját, ennek súlyos ára lehet. Megsérülhet tőle az ujjunk, könnyebben beázhat tőle a telefonunk, ráadásul rövidre is zárhatjuk készülék áramköreit, ami miatt az egész mobil gajra vágódhat.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ennek a problémának azonban hamarosan vége lehet. A Samsung ugyanis néhány napja bejelentette, hogy az Egyesült Államok Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökségének tesztlabora hitelesítette egy új kijelzőjét, amely gyakorlatilag összetörhetetlen. A képernyőről ezt a képet tették közzé:

A Samsung eltörhetetlen kijelzője (forrás: Samsung)

Az összetörhetetlen OLED-kijelző egyik újítása, hogy nem tartalmaz üvegborítást, amely fokozottan sérülékennyé teszik a mai kijelzőket. A vállalat közleménye szerint a tesztlabor hadiszintű vizsgálatnak vetette alá a kijelzőt, 1,2 méter magasról 26-szor dobta le egymás után, de a kijelző teljesen ép maradt. Ezt követően 1,8 méterről is lehajították, de akkor sem esett baja. Ezen túlmenően, a telefon kijelzője bírja a -32 és plusz 71 fokot is, nem lép fel zavar a működésében.

A Samsung szerint a kijelző később a telefonokon túl, jól használható lesz konzolokban, tableteken és az autóiparban is.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem