15 °C Budapest
Ez volt a sláger a lottózókban: milliárdokat kaszáltak a szemfüles magyarok

Ez volt a sláger a lottózókban: milliárdokat kaszáltak a szemfüles magyarok

2018. július 26. 05:30

Az idei oroszországi világbajnokság alatt voltak olyan játékosok, akik több mint százszoros pénzeket nyertek egy-egy eltrafált fogadással a Tippmixen. Nagy összegű kifizetések történek például azoknak, akik pontosan megtudták tippelni a spanyol-portugál csoportmérkőzés 3-3-as végeredményét, de óriásit szakítottak (110-szeres szorzóval!) azok is (2 ezren voltak), akik a világbajnoki döntő 4-2-es francia győzelemre tették meg tétjeiket. A legnagyobb aranytojást tojó csapatok pedig a belgák, illetve - kevés meccsük ellenére - a németek voltak. Mutatjuk a vébé alatti legextrémebb kifizetéseket is. 

Az idei, Oroszországban megrendezésre kerülő foci vb volt az első olyan világbajnokság, melynek meccseire a magyar fogadók már az új, 2015 augusztusa óta működő megújult Tippmixen fogadhattak. A rangos esemény, illetve a jubilálás kapcsán kíváncsiak voltunk, hogyan szerepeltek a hazai szerencsevadászok a világbajnokság teljes időtartama alatt, valamint hogy melyek voltak azok a csapatok, amikkel a legtöbbet keresték a magyar fogadók.

Mielőtt azonban mélyebben elmerülnénk a számokban fontos megjegyezni, hogy hazánkban sportfogadás szervezéséhez állami engedély szükséges, így ha valaki legálisan szeretne fogadni, akkor a Szerencsejáték Zrt. Tippmmix vagy Tippmixpro rendszerét kell használnia. Mindezek mellett érdemes kihangsúlyozni azt is - a Tippmixpro hivatalos oldala szerint - , hogy

a szerencsejáték szórakoztató, gyakran örömteli elfoglaltság, ami segít a kikapcsolódásban, ám fontos tudni, hogy a játék, mint alapvető emberi szükséglet bizonyos esetekben problémákat okoz, akár súlyos függőséghez is vezet.

Ugyanakkor nemcsak az utalhat problémára, ha túlzásba visszük a szerencsejátékot. A lottózással kapcsolatban Németh Erzsébet egyetemi tanár, a Budapesti Metropolitan Egyetem professzora a Pénzcentrumnak elmondta, hogy 

aki az anyagiakkal kapcsolatban a szerencsében bízik, az bizony jó eséllyel pénzügyileg sérülékeny.

Érdemes tehát mindenkinek megfontoltan döntenie arról, mekkora az a pénzmennyisége, amit még a játék keretein belül kockára tud tenni úgy, hogy az ne veszélyeztesse saját és/vagy családja anyagi jólétét. 

Rengetegen fogadtak

A Szerencsejáték Zrt. Pénzcentrumhoz eljuttatott válaszai alapján a vb-mérkőzésekre összesen több mint 84 millió egységnyi fogadás érkezett, ebből 1,2 millió volt élő fogadás. A fogadói aktivitás növekedése már a labdarúgó világbajnokság első hetében megfigyelhető volt, amikor 30 százalékkal emelkedett a sportfogadásra beérkezett tétek összege az előző héthez képest. A világbajnokság első teljes hete (amikor már hétfőtől vasárnapig voltak vb-meccsek) további növekedést eredményezett, ekkor a vb nyitóhetéhez képest még 25 százalékkal nőttek a tétek.

A statisztikák alapján megállapítható továbbá az is, hogy az egész világbajnokság ideje alatt hasonlóan magas volt a fogadói aktivitás. Ez alól csak a hét szünnap jelentett kivételt, ekkor volt a legalacsonyabb a sportfogadásra beérkezett tétek összege. A mérkőzések számának csökkenésével az egy eseményre beérkezett tétek összege emelkedett.

A világbajnoki mérkőzésekhez kapcsolódóan összesen közel 25 milliárd Ft került kifizetésre

- tájékoztatta a Pénzcentrumot a Szerencsejáték Zrt.

Aranytojást tojó tyúkok

Az óriási mértékű pénzkifizetések kapcsán kíváncsiak voltunk arra, milyen tippekkel lehetett igazán nagyokat szakítani, valamint arra is, hogy mely csapatok szállították a legtöbb, illetve legkevesebb pénzt a fogadóknak. Ezek alapján a legtöbb kifizetett nyeremény (a kiegészítő fogadási lehetőségek adatait is figyelembe véve) a Németország - Svédország csoportmérkőzéshez kapcsolódik, a találkozó kapcsán több mint 1,7 milliárd Ft nyereményt könyvelhettek el a játékosok, de a Franciaország - Horvátország vb-döntő is közel 1,5 milliárd Ft kifizetését eredményezett.

A Portugália - Spanyolország csoportrangadó 3:3-as pontos végeredményére több mint 1 600 fogadás érkezett be, és azok, akik ezt megfogadták 100-szoros (!) nyereményszorzóval számolhattak. Voltak olyan fogadók, akik 10 000 Ft-os téttel értek el így 1 millió Ft-os nyereményt. Csak ezen a fogadási soron több mint 65 millió Ft nyereményt nyertek a fogadók. 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Franciaország - Horvátország világbajnoki döntő pontos végeredményére a fogadók 2 ezer tippet adtak le arra, hogy Franciaország 4:2-es sikert arat a döntőben. A helyesen tippelők 110-szeres nyereményszorzónak örülhettek.

A Németország - Svédország (2-1) találkozóval összesen több mint 1,7 milliárd Ft-ot nyertek a fogadók. Egyes csapatokat tekintve a legtöbb kifizetett nyeremény Belgium mérkőzéseihez kapcsolódott, a bronzérmet megszerző együttes hét vb-találkozójához összesen közel 4,3 milliárd Ft nyeremény társult. A legkevesebb kifizetett nyeremény a Németország - Mexikó (0-1) mérkőzéshez kapcsolódott, ám ezzel a találkozóval is több mint 81 millió Ft-ot nyertek a fogadók.

Németország a csoportban kiesett, csak 3 meccset játszott, de főleg a Svédország elleni mérkőzéshez kapcsolódó nyereménynek köszönhetően (1,7 milliárd Ft) átlagosan a német csapat mérkőzéseivel nyertek legtöbbet a fogadók. A lejátszott meccsek számához nem arányosítva viszont Belgium csapatának hét találkozójával érték el a legtöbb nyereményt, összesen közel 4,3 milliárd Ft-ot.

Irán a csoportkör során végig harcban volt a továbbjutásért, Marokkót legyőzte, Spanyolországtól csak egy góllal kapott ki, Portugáliával döntetlent játszott. Erre az eredménysorra a fogadók többsége nem számított, így átlagosan számolva, a beérkezett téteket és a kifizetett nyereményeket figyelembe véve Irán találkozóinak eredményei lepték meg a legjobban a fogadókat.

Ők voltak, akik mindent vittek

A pénzhozó, illetve pénzégető csapatokon kívül kíváncsiak voltunk arra is, hogy egy-egy játékos kis tétek mellett mekkora - nem egy esetben extrém - nyereményeket vihetett haza. A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a vb alatt a Tippmixen és a Tippmixpron a következők voltak a legfigyelemreméltóbb nyeremények: 

  • Egy XVIII. kerületi Tippmix-játékos 4*500 Ft-os téttel, 2-es kötés típusú fogadással 4*594 000 Ft-ot nyert.
  • Egy albertirsai és egy ceglédberceli Tippmix-játékos egyaránt 10*500 Ft-os téttel, 4-es kötés típusú fogadással 10*276 378 Ft-ot nyert.
  • Egy XIV. kerületi Tippmix-játékos 24*400 Ft-os téttel, 8-as kötés típusú fogadással 24*184 326 Ft-ot nyert.
  • Egy Tippmixpro-játékos 1 000 Ft-os téttel, 2-es kötés típusú fogadással 738 000 Ft-ot nyert.
  • Egy másik Tippmixpro-játékos 1 731 Ft-os téttel, 2-es kötés típusú fogadással 999 653 Ft-ot nyert.

A nyereményekkel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy a vb alatti fogadások nem minden esetben jelentik szükségszerűen azt, hogy csak és kizárólag a vb meccsei voltak egy-egy szelvény részvevői. Könnyen lehet ugyanis, hogy egyes játékosok, más sportágak meccseit is bevonták a kötésekbe, és például néhány világbajnoki mérkőzéshez adott esetben hozzádobtak egy tenisz vagy kosárlabda meccset is a világ bármely pontjáról. A Szerencsjáték Zrt. tájékoztatása szerint az is fontos tundivaló, hogy

a Tippmixen és a Tippmixpron a legnagyobb tét összege egységnyi fogadásonként legfeljebb 100 000 Ft lehet, míg az egy egységnyi fogadással megnyerhető legnagyobb nyeremény összege 1 000 000 Ft.

Az alacsony tétekkel egyébként - általánosságban - úgy lehet igazán nagyot robbantani, hogy például pontos eredményeket találunk el, ráadásul ezeket is úgy, hogy a kötésünkben benn levő más meccseket is hasonlóan magas szorzóra játsszuk meg. A kötésben lévő tippek (meccsek eredményei) ugyanis összeszorzódnak egymással, tehát ha "A" meccsre tett tippünk 2-szeres szorzós, míg az ezzel kötésben lévő "B" meccsünkké 35-szörös, akkor ha mindkettőt eltaláljuk 2*35, azaz 70-szeres pénzt nyerünk a tétünkkel. 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20