31 °C Budapest
Milliónyi magyar kereshetne 100 ezer forintot: itt a néhány perces trükk

Milliónyi magyar kereshetne 100 ezer forintot: itt a néhány perces trükk

2018. június 13. 10:50

A hazai lakosság leginkább ruházati cikkeket, kütyüket, könyveket és játékokat halmoz fel az évek során, melyek nagy része idővel feleslegessé válik. Egy átlagos magyar közel százezer forintot kereshetne a szóban forgó "kacatok" eladásával.

Közel százezer forintot is kereshetne egy átlagos magyar azzal, hogy eladja feleslegessé vált tárgyait, ez a legújabb felmérések szerint ráadásul közel 3 millió embert érint - hangzott el Vatera és az eNET június 13-án tartott sajtótájékoztatóján.

Ha belegondolunk abba, hogy ki mennyi cuccon ül, akkor már igazán érdemes lehet nekilátni a szortírozásnak

- mondta el Kis Gergely, az eNET kutatásvezetője.

Mindennek ellenére, bár minden felnőtt internetezőnek van valamilyen haszontalanná vált holmija, mégis csupán 44 százalékuk szokta ezeket értékesíteni. Nem meglepő ugyanakkor az az adat, hogy mára már a használt tárgyak eladásának abszolút színterévé az internet vált (93%), és bár az offline értékesítési csatornák iránt egyre kisebb az érdeklődés, azért a válaszadók harmadának (36%) az ismertségi körében még gazdára talál egy-egy felesleges holmi. Érdemes azonban megemlíteni, hogy a válaszadók 40 százaléka azért piacokon, vásárokon, sőt bizományiban is szívesen szerez be használt tárgyakat.

Ennyit ér, ami a padláson van

A már feleslegesnek ítélt holmik értékesítésében a legnagyobb akadályt az jelenti, hogy sokan nem tudják megállapítani, hogy mennyit is kérhetnének az eladásra ítélt értékeikért. A megkérdezett internetezők csupán egyharmada tudta megbecsülni felesleges eszközeinek értékét - derült ki a felmérésből. A tudatos becslők válaszaiból az derült ki, hogy

a hazai háztartásokban nem használt eszközök összértéke átlagosan 98 ezer forint.

Akik viszont nem tudták spontán megválaszolni azt a kérdést, hogy szerintük mennyit érhetnek feleslegessé vált dolgaik, azok kategorizálva is megbecsülhették azt: e két típus összesített eredménye alapján kimondható, hogy a magyarok fele (48%)

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

10 001 - 100 000 forint közötti összértékűnek véli felesleges tárgyait,

13 százaléka pedig több mint 100 ezer forintnyi vagyonon ül. A felmérésben résztvevők szerint egyébként az antik tárgyak, festmények és a gyűjtemények értéke nő leginkább az idő múlásával, ennek megfelelően a háztartásaikban megtalálható régiségeket, antik tárgyakat becsülték a legmagasabbra (kb. 100 ezer forint).

Nem véletlen egyébként, hogy a Vaterának a megalakulásakor, az akkori közösség egyértelműen e tárgyak adás-vétele köré szerveződött

- mondta el az adatok ismertetésekor Kis Gergely.

NEKED AJÁNLJUK
Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 14. vasárnap
Marcell
32. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?