15 °C Budapest
Milliónyi magyar kereshetne 100 ezer forintot: itt a néhány perces trükk

Milliónyi magyar kereshetne 100 ezer forintot: itt a néhány perces trükk

2018. június 13. 10:50

A hazai lakosság leginkább ruházati cikkeket, kütyüket, könyveket és játékokat halmoz fel az évek során, melyek nagy része idővel feleslegessé válik. Egy átlagos magyar közel százezer forintot kereshetne a szóban forgó "kacatok" eladásával.

Közel százezer forintot is kereshetne egy átlagos magyar azzal, hogy eladja feleslegessé vált tárgyait, ez a legújabb felmérések szerint ráadásul közel 3 millió embert érint - hangzott el Vatera és az eNET június 13-án tartott sajtótájékoztatóján.

Ha belegondolunk abba, hogy ki mennyi cuccon ül, akkor már igazán érdemes lehet nekilátni a szortírozásnak

- mondta el Kis Gergely, az eNET kutatásvezetője.

Mindennek ellenére, bár minden felnőtt internetezőnek van valamilyen haszontalanná vált holmija, mégis csupán 44 százalékuk szokta ezeket értékesíteni. Nem meglepő ugyanakkor az az adat, hogy mára már a használt tárgyak eladásának abszolút színterévé az internet vált (93%), és bár az offline értékesítési csatornák iránt egyre kisebb az érdeklődés, azért a válaszadók harmadának (36%) az ismertségi körében még gazdára talál egy-egy felesleges holmi. Érdemes azonban megemlíteni, hogy a válaszadók 40 százaléka azért piacokon, vásárokon, sőt bizományiban is szívesen szerez be használt tárgyakat.

Ennyit ér, ami a padláson van

A már feleslegesnek ítélt holmik értékesítésében a legnagyobb akadályt az jelenti, hogy sokan nem tudják megállapítani, hogy mennyit is kérhetnének az eladásra ítélt értékeikért. A megkérdezett internetezők csupán egyharmada tudta megbecsülni felesleges eszközeinek értékét - derült ki a felmérésből. A tudatos becslők válaszaiból az derült ki, hogy

a hazai háztartásokban nem használt eszközök összértéke átlagosan 98 ezer forint.

Akik viszont nem tudták spontán megválaszolni azt a kérdést, hogy szerintük mennyit érhetnek feleslegessé vált dolgaik, azok kategorizálva is megbecsülhették azt: e két típus összesített eredménye alapján kimondható, hogy a magyarok fele (48%)

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

10 001 - 100 000 forint közötti összértékűnek véli felesleges tárgyait,

13 százaléka pedig több mint 100 ezer forintnyi vagyonon ül. A felmérésben résztvevők szerint egyébként az antik tárgyak, festmények és a gyűjtemények értéke nő leginkább az idő múlásával, ennek megfelelően a háztartásaikban megtalálható régiségeket, antik tárgyakat becsülték a legmagasabbra (kb. 100 ezer forint).

Nem véletlen egyébként, hogy a Vaterának a megalakulásakor, az akkori közösség egyértelműen e tárgyak adás-vétele köré szerveződött

- mondta el az adatok ismertetésekor Kis Gergely.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16