19 °C Budapest

Köröket vernek ránk olcsóságban a románok: ebben ők a jobbak

2018. március 26. 18:00

Egy friss kutatás szerint a magyar fővárosban világviszonylatban egyáltalán nem is drága az élet. A 133 vizsgált város közül ugyanis Budapest a 101. helyen végzett. A régiónkat figyelembe véve Bécsben, Prágában és Belgrádban is drágább az élet, ám a román főváros, Bukarest jóval olcsóbb.

Elkészült a The Economist legújabb elemzése, mely globálisan vizsgálja, hogy a világ nagyvárosaiban mekkora a megélhetés költsége. A kutatás több mint 150 árucikk árát hasonlítja össze, összesen 133 városban. Az eredményeknek New York szolgáltatja a viszonyítási alapot (100). Ez azt jelenti, hogy az amerikai nagyváros szolgál a kutatás bázispontjának, amit a kutatók 100-as ponttal jelöltek, tehát a többi város ehhez képest mérték, és látták el pontokkal.

A legújabb 2018-as adatok szerint a világ legdrágább városa Szingapúr 116-os eredménnyel, melyet két európai nagyváros, Párizs és Zürich követ 112-es pontszámmal. Érdekes, hogy a top 10-ben a két már említett dobogóson kívül további 3 európai város is szerepel. Sorrendben: Oslo, Genf és Koppenhága.

A listán természetesen Budapest is szerepel, a magyar főváros 59 ponttal az összesített listán a 101. helyen végzett. A régiónkban egyébként Bécsben, Prágában és Belgrádban is drágább az élet. A román fővárosban azonban jóval olcsóbb, Bukarest az összesített listán például csak 124. helyén végzett.

NEKED AJÁNLJUK
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 5. hétfő
Fatime
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?