4 °C Budapest
Köröket vernek ránk olcsóságban a románok: ebben ők a jobbak

Köröket vernek ránk olcsóságban a románok: ebben ők a jobbak

2018. március 26. 18:00

Egy friss kutatás szerint a magyar fővárosban világviszonylatban egyáltalán nem is drága az élet. A 133 vizsgált város közül ugyanis Budapest a 101. helyen végzett. A régiónkat figyelembe véve Bécsben, Prágában és Belgrádban is drágább az élet, ám a román főváros, Bukarest jóval olcsóbb.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Elkészült a The Economist legújabb elemzése, mely globálisan vizsgálja, hogy a világ nagyvárosaiban mekkora a megélhetés költsége. A kutatás több mint 150 árucikk árát hasonlítja össze, összesen 133 városban. Az eredményeknek New York szolgáltatja a viszonyítási alapot (100). Ez azt jelenti, hogy az amerikai nagyváros szolgál a kutatás bázispontjának, amit a kutatók 100-as ponttal jelöltek, tehát a többi város ehhez képest mérték, és látták el pontokkal.

A legújabb 2018-as adatok szerint a világ legdrágább városa Szingapúr 116-os eredménnyel, melyet két európai nagyváros, Párizs és Zürich követ 112-es pontszámmal. Érdekes, hogy a top 10-ben a két már említett dobogóson kívül további 3 európai város is szerepel. Sorrendben: Oslo, Genf és Koppenhága.

A listán természetesen Budapest is szerepel, a magyar főváros 59 ponttal az összesített listán a 101. helyen végzett. A régiónkban egyébként Bécsben, Prágában és Belgrádban is drágább az élet. A román fővárosban azonban jóval olcsóbb, Bukarest az összesített listán például csak 124. helyén végzett.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 28. péntek
Károly, Karola
4. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?