Tényleg ezt isszák a magyarok? Nem vicc, még megfázásra is jó

Tényleg ezt isszák a magyarok? Nem vicc, még megfázásra is jó

2018. február 27. 11:03

A Magyar Sörgyártók Szövetsége előzetes adatai szerint az elmúlt évben nagyot ugrott az alkoholmentes sörök fogyasztása Magyarországon. A 25 százalékos növekedés messze meghaladja a teljes sörpiac bővülési ütemét. Az alkoholmentes sörök előretörése nemzetközi jelenség. Nemrégiben a CNN Money és a New York Times is foglalkozott a témával. A téli olimpia egyik sztárja épp az alkoholmentes sör volt, amelyet egyre több sportoló használ hidratálásra és regenerálódása elősegítésére.

A Sörszövetség előzetes adatai szerint 90 ezer hektoliterről 114 ezer hektoliterre nőtt tavaly az alkoholmentes sörök hazai fogyasztása. Ez csaknem 23 millió korsó sört jelent. Bár a teljes elfogyasztott mennyiség nem éri el a hazai sörpiac 2 százalékát, a növekedés üteme figyelemre méltó.

Az Euromonitor International már 2016-ban 5 százalékos globális növekedést jósolt az alkoholmentes söröknek, idézi a CNN Money. Mindeközben a teljes sörpiac zsugorodott. A legnagyobb amerikai sörgyártó 2025-re azt várja, hogy teljes portfóliója 20 százalékát teszik majd ki az alacsony alkoholtartalmú vagy alkoholmentes sörök. Változik a fogyasztók ízlése. Különösen azok keresik az alkoholmentes söröket, akiknek az életmódjába ez illik bele és nem akarnak lemondani a sörről.

Azt várjuk az idei évtől, hogy az alkoholmentes sörök növekedése töretlen lesz. A technológiai fejlődés ma már lehetővé teszi, hogy valóban sör ízű alkoholmentes sörök készüljenek. Az íz nem kell, hogy kompromisszumot jelentsen

- mondta dr. Schillinger Attila, a Sörszövetség igazgatója.

A New York Times is felfigyelt arra, hogy a német téli olimpiai csapat sportolói előszeretettel választják az alkoholmentes sört hidratáláshoz és regenerálódáshoz. A lap idéz egy 2009-es kutatást, amelynek keretében a Müncheni Műszaki Egyetemen vizsgálták a verseny előtti és utáni alkoholmentes sörfogyasztás hatását maraton futók esetében. A több hetes vizsgálat meglepő eredményre jutott.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az alkoholmentes sört fogyasztó futóknál kevesebb gyulladás és felső léguti megbetegedés lépett fel, valamint gyorsabban regenerálódtak.

A kutatók a kedvező hatásokat elsősorban az alkoholmentes sörben fellelhető polifenolok magas koncentrációjának tulajdonították. Németországban olyannyira elfogadott az alkoholmentes sör fogyasztása sport előtt és után, hogy a gyártók kifejezetten sportitalként reklámozzák azokat és van ahol már a fitness klubok kínálatába is bekerültek. A piac 43%-ot nőtt 2011-16 között és ma már 400 féle alkoholmentes sör kapható - írja a New York Times.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20