18 °C Budapest
Lebukott a magyar postás: így hajigálja a csomagokat kertbe

Lebukott a magyar postás: így hajigálja a csomagokat kertbe

2017. december 18. 14:10

Újabb kreatív kézbesítési módszerről számolhatunk be egy hazai postás részéről. Olvasónk videójának tanúsága szerint a postás behajítja a kertbe a küldeményt, ahelyett, hogy a postaládába helyezné, vagy ha oda nem fér be, akkor visszavinné azt. Videón az eset.

A mellékelt jelenet rendszeresen megtörténik nálunk, a postai csomag méretétől és az időjárástól függetlenül. Mikor megyünk haza, rendszeresen találunk behajítva csomagokat a kertünkben, a csatolt videón egy októberi eset látható

- írja olvasónk, akit nevezzünk B.-nek, a sajátos külsőbudapesti csomagkézbesítési technikáról. Erről a videóról van szó:

A konkrét esetről nem kérdeztük meg a Magyar Postát, mert egy korábbi cikkünk kapcsán (amikor a munkatársuk egy bakelitlemezt gyömöszölt be egy postaládába), arról tájékoztatták a lapunkat, hogy levélszekrénybe küldeményt abban az esetben kézbesítenek csak, ha az teljes terjedelmében, sérülés nélkül ott elhelyezhető. 

Amennyiben ez nem biztosított, úgy a postásnak egy értesítőt kell hátrahagynia, hogy hol és mikor vehető át a küldemény.

A fenti esethez nem kapcsolódik, de a postához igen, hogy a Kínából gyanúsan olcsón rendelhető árukról szóló cikkünk írásakor (november 21-én) próbaként, postaköltséggel együtt 1 dollárért megrendelt telefontöltő annak ellenére megérkezett ma a szerkesztőségünkbe, hogy erre karácsony előtt már egyáltalán nem számítottunk. Ráadásul nem is az ablakon dobták be, hanem a szerkesztőségi postaládába.

Jól jönne egy kis pénz így karácsony előtt? Mit szólnál 300 ezer forinthoz?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 300 ezer forintos hitelösszeget, és 36 hónapos futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a CIB Bank nyújtja (THM 11,73%), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank (THM 13,81%) ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cofidis, a Budapest Bank, illetve a Providentgyorskölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.
NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?