Lebukott a magyar postás: így hajigálja a csomagokat kertbe

Lebukott a magyar postás: így hajigálja a csomagokat kertbe

2017. december 18. 14:10

Újabb kreatív kézbesítési módszerről számolhatunk be egy hazai postás részéről. Olvasónk videójának tanúsága szerint a postás behajítja a kertbe a küldeményt, ahelyett, hogy a postaládába helyezné, vagy ha oda nem fér be, akkor visszavinné azt. Videón az eset.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
A mellékelt jelenet rendszeresen megtörténik nálunk, a postai csomag méretétől és az időjárástól függetlenül. Mikor megyünk haza, rendszeresen találunk behajítva csomagokat a kertünkben, a csatolt videón egy októberi eset látható

- írja olvasónk, akit nevezzünk B.-nek, a sajátos külsőbudapesti csomagkézbesítési technikáról. Erről a videóról van szó:

A konkrét esetről nem kérdeztük meg a Magyar Postát, mert egy korábbi cikkünk kapcsán (amikor a munkatársuk egy bakelitlemezt gyömöszölt be egy postaládába), arról tájékoztatták a lapunkat, hogy levélszekrénybe küldeményt abban az esetben kézbesítenek csak, ha az teljes terjedelmében, sérülés nélkül ott elhelyezhető. 

Amennyiben ez nem biztosított, úgy a postásnak egy értesítőt kell hátrahagynia, hogy hol és mikor vehető át a küldemény.

A fenti esethez nem kapcsolódik, de a postához igen, hogy a Kínából gyanúsan olcsón rendelhető árukról szóló cikkünk írásakor (november 21-én) próbaként, postaköltséggel együtt 1 dollárért megrendelt telefontöltő annak ellenére megérkezett ma a szerkesztőségünkbe, hogy erre karácsony előtt már egyáltalán nem számítottunk. Ráadásul nem is az ablakon dobták be, hanem a szerkesztőségi postaládába.

Jól jönne egy kis pénz így karácsony előtt? Mit szólnál 300 ezer forinthoz?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 300 ezer forintos hitelösszeget, és 36 hónapos futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a CIB Bank nyújtja (THM 11,73%), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank (THM 13,81%) ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cofidis, a Budapest Bank, illetve a Providentgyorskölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06