12 °C Budapest
A magyar Mekikben is kapható Trump kedvence: erre a menüre duplán ráfizethetsz

A magyar Mekikben is kapható Trump kedvence: erre a menüre duplán ráfizethetsz

2017. december 6. 18:00

Egy nemrégiben megjelent könyv felfedte Donald Trump amerikai elnök kedvenc McDonald's-os rendelését. Nézzük, mennyibe kerül ez Magyarországon, és mennyi tápanyagot visz be ezzel a falánknak tűnő elnök.

  • Két Big Mac,
  • két Filet-O-Fish (Fish Mac) és
  • egy nagy csokis shake.

Ez Donald Trump kedvenc Mekis rendelése egy frissen megjelent könyv szerint, amit két volt kampánytanácsadója jegyez. Nézzük, mennyibe kerül ezt megenni Magyarországon. Mivel az étteremláncnak nincs központi étlapja, ezért egy óbudai McDonald's árait vettük alapul.

A két Big Mac 1660 forintba, a két halas szendvics 1540 forintba, a nagy csokis shake pedig 450 forintba kerül, tehát a teljes elnöki menü összesen 3650 forint.

Mit jelent ugyanakkor ez a menü energiabevitel szempontjából?

Jól látszik a fenti táblázatban, hogy az elnök, aki saját bevallás szerint nem sportol, csak ezzel az egy adag étellel több energiát visz be, mint a napi ajánlott mennyiség. Ebből következik, hogyha aznap, amikor már elpusztított egy ilyen kombót a gyorsétteremben, mást is eszik, akkor bizony könnyen továbbhízik, ez pedig komoly veszélyeknek teheti ki. 

Az elhízást ugyanis már rég összekötötték a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatával, ez a betegségcsoport pedig vezető haláloknak számít a világon és hazánkban egyaránt. Magyarországon 100-ból 50 haláleset ilyen okokra vezethető vissza, más megközelítésből pedig 650 e betegségcsoportba gyökerező haláleset esik 100 ezer lakosra.

PÉNZRE VAN SZÜKSÉGED?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 1 milliós hitelösszeget, és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a Sberbank nyújtja (THM 10,97%), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank (THM 11,69%) ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a CIB Bank, a Cofidis, az ERSTE Bank, illetve a Budapest Bank kölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Mennyire vagyunk elhízva?

1975 óta tízszeresére nőtt az elhízott gyerekek száma, a rohamos növekedés oka a kevés mozgás és az egészségtelen táplálkozás mellett az, hogy olyan környezetben élünk, amiben nehéz egészségesen élni

- nyilatkozott nemrég Kovács Viktória, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) táplálkozástudományi szakreferense a köztelevíziónak. A szakember hozzátette, hogy a helyzetet nem segíti, hogy sok a "kísértés", és hogy az egészséges élelmiszer általában drága is.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Bár a helyzet nem bíztató, nemzetközi összehasonlításban nem tartoznak a legelhízottabbak közé a magyar gyerekek, amit a felnőtt lakosság ugyanakkor már nem mondhat el magáról. Az OECD által készítette Obesity Update 2017 című tanulmány szerint az elhízottak aránya a tagországok közül csak az Egyesült Államokban, Mexikóban, és Új-Zélandon magasabb, mint nálunk, ami Európa legkövérebb nemzetévé teszi a magyart.

A jelentés szerint a 5 évesnél idősebb magyar lakosság 30 százaléka elhízott. A 15 év alatti magyar gyerekek 16 százaléka túlsúlyos, ha pedig csak a felnőtt lakosságot vizsgáljuk az eredmények katasztrofálisak: az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) által készített állapotfelmérés szerint Magyarországon három felnőttből kettő túlsúlyos vagy elhízott.

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?