7 °C Budapest

Milliók állnak majd sorban a boltoknál: de mit vesznek ennyien?

2017. november 20. 14:00

Az áruházak többsége háromnapos akciósorozatot hirdetett november utolsó péntekére és a hétvégére, nem csak a weben, hanem a hagyományos boltokban is. Egyre inkább bevett akció itthon a fekete péntek.

A fekete péntek nagyot hízott Magyarországon is az elmúlt években. Most már a hagyományos boltok hosszú sora is akciós hétvégét hirdetett november utolsó péntekére, szombatjára és vasárnapjára. Többen, mint korábban - írja a Blokkk.com.

Már november elején is hullámokat vetett az akciós reklámsorozat, de fekete péntekből is két hétvégére való jut, a kereskedők már most megcélozták a családok karácsonyi pénztárcáját. Webáruház ebből ki nem maradhat, hiszen a webes vásárlók akció nélkül nem nagyon vásárolnak novemberben. És sorozatban lövik az akciókat a hagyományos boltok is, rekordszámban álltak be a leárazás sorába.

Úgy tűnik, a boltosok meglovagolják, hogy 2017-ben a 10 százalékos béremelés nyomán májustól hatalmas lendületet vett a bolti költekezés, hiszen az utóbbi öt hónap növekedésének átlaga 5 százalék volt (az első négy hónap is hozott azért havi 3 százalék átlagos bővülést). Félelmetes száguldás jellemzi a webkereskedelmet, részesedése a boltos kiskereskedelmen belül fél százalékról közel 4 százalékra ugrott: 

2017-ben ráadásul az eddig megismert január-szeptemberi időszakban már 4 százalék fölé kúszott a webköltekezés részesedése a boltos élelmiszer és iparcikk vásárlásokban.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A képhez hozzátartozik, hogy az előbbi adatok csak a boltos kiskereskedelemnek megfelelő árukört, az élelmiszereket és a különféle iparcikkeket tartalmazzák, a szolgáltatások tovább bővítik a webvásárlásokat (például a mozijegy, szállás, repülőjegy, vagy bármilyen más szolgáltatás rendelése az interneten). A teljes körről az eNET szolgáltat érdekes és nagyobb forgalmat mutató adatokat, felölelve a webkereskedelem mindkét ágát.

A hagyományos boltos kereskedelemben a november nem számított a korábbi években erős hónapnak. A szeptemberi iskolakezdéshez kapcsolódó költekezést erősebb október követte (őszi termékek), de novemberben az elmúlt négy esztendőben minden alkalommal lanyhább, értékben is kisebb novemberi kiskereskedelem követte. Persze decemberben nagyot ugrott a bolti kiskereskedelem, hiszen jöttek az év végi ünnepek, ebben nincs botladozás.

Az eNET Internetkutató napokban készített online felmérése szerint 2016-ban csaknem 2,1 millió felnőtt magyar internetező vásárolt a fekete pénteki leárazásokban, 2017-ben pedig már meghaladja a 3,3 milliót azoknak a száma, akik tervezik, hogy akár online, akár offline módon igénybe veszik a kínált akciókat. Az internetes áruházak újabb rekordokkal számolnak.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm