21 °C Budapest
Megfúrnák az új munkaszüneti napot

Megfúrnák az új munkaszüneti napot

2017. október 26. 09:00

Nagyon sokba kerülne december 24. munkaszüneti nappá tétele Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkárának véleménye szerint - írja a Világgazdaság.

A köz- és a versenyszférában is fennakadásokkal járna, ha december 24-ét munkaszüneti nappá tennék. Egyrészt komoly kihívást jelent a vállalatok számára a munkaszervezés, másrészt a versenyszféra mellett a közszolgáltatások ellátása terén is dupla bérköltséget vonna maga után, mivel a munkaszüneti napokon történő munkavégzéskor 100 százalékos bérpótlék jár.

Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkárának becslése szerint napi 50-70 milliárd forintos kiesést jelentene a magyar gazdaságnak az új munkaszüneti nap. Szerinte jelzésértékű, hogy az Európai Unió 28 tagállamából jelenleg csupán 6 államban nem kell dolgozniuk az embereknek december 24-én.

A főtitkár szerint az újabb szabadnap több feldolgozóipari ágazatban is fennakadásokat okozna, elsősorban a járműgyártásban.

A népszavazási kezdeményezéshez november 28-ig kell összegyűjteni 200 ezer aláírást. A VOSZ főtitkára szerint ennek teljesülése esetén a kormány a népszavazás megrendezése nélkül fogadhatja el a kezdeményezést.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?