22 °C Budapest

Lebukott a magyar mulatóslegenda: így futja a fényűző luxusra

2017. szeptember 24. 15:25

110 ezer forintot fizetett ki egy kamu Rolexért MC Hawer. Azt mondja, tudta, hogy a karóra hamisítvány, de nagyon tetszett neki, ezért nem sajnálta a pénzt.

Ez nekem ennyit megért!

 - mondta a mulatóssztár a Blikknek.

Amúgy­ nem arany, de tökéletes másolat. Első látásra nem lehet kiszúrni a különbséget. Tetszik, hogy megnézik, és rá is szoktak csodálkozni, hogy "Ne már! Ez tényleg egy arany Rolex?", de nem azért fizettem érte 110 ezret, hogy nagyzoljak. Egysze­rűen megtetszett

- jegyezte meg. Elmondta, hogy eredetileg egy ilyen óráért nagyjából hatmilliót kellett volna fizetnie, de azt nem engedhette volna meg magának. Ausztráliában nem számít törvénybe ütközőnek a replikák forgalmazása, Mc Hawer egyik ismerőse pedig épp "élethű másolatokkal" foglalkozik. Tőle rendelte, és állítása szerint nem bánta meg.

KATT! Tiltólista: életveszélyes termékek a magyar boltok polcain

Minden második ember megvenné a kamu Guccit

A hamis és kalózáruk nemzetközi piaca óriási. Az OECD és az EUIPO becslése szerint 2013-ban ezen áruk forgalma a teljes nemzetközi áruforgalom 2,5 százalékát tette ki, mintegy 461 milliárd dollár értékben. A 2008-as évhez képest ez 80 százalékos növekedést jelent, amely jelzi, hogy a hamisítás globális szinten is egyre nagyobb problémát jelent.

A statisztikai adatok alapján leginkább a luxus termékek, bőráruk, játékok, gyógyszerek érintettek a hamisítással.

A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület és a Tárki 2016-os felmérése szerint Magyarországon egyébként csökkent a hamisított termékek iránti kereslet, ezt mutatja a parfümök esetében például az, hogy az eredetit a másolattal helyettesítő fogyasztók aránya globális szinten mintegy 50 százalék, míg a felmérések szerint Magyarországon ez az arány csak 10 százalék. Hasonló a helyzet a hamis ruházat esetében, ahol a tanulmány szerint a hamis ruházatot a fogyasztók fele vásárolná az eredeti helyett, míg Magyarországon ez az arány mindössze 16 százalék.

Akár új órát vennél, akár a lakást újítanád fel, kapóra jöhet a személyi kölcsön, hiszen azt bármire fel lehet használni, és fedezetre sincs feltétlenül szükség. Persze ezzel együtt is kifejezetten fontos, hogy azt a konstrukciót válasszuk, amely leginkább passzol igényeinkhez. Hogy kiderítsük, hol, és mennyiért lehet most pénzhez jutni, a Pénzcentrum kalkulátorához fordultunk. A beállításoknál 500 ezer forintos hitelösszeget, és 60 hónapos futamidőt adtunk meg - ezen kívül az alapértelmezett funkciókkal kalkuláltunk. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legolcsóbb konstrukció az MKB bank MKB Mosoly Személyi kölcsöne, amelynél 12,46 százalékos THM, és 662720 visszafizetendő összeggel 10617 forintra jön ki a havi törlesztő. Csak néhány forinttal marad el ettől a K&H Bank otthonszépítő személyi kölcsöne sem, amely 12,54 százalékos THM, és 65400 visszafizetendő összeggel is mindössze 10621 forintos törlesztőrészletet tud. A fentiek mellett érdemes még megemlíteni a Sberbank Fair Express személyi kölcsönét, amely 10,97 százalékos THM mellett havi 10736 forintos törlesztőt ígér, illetve a CIB Bank Előrelépő Személyi Kölcsönét, amelynél 14,00 százalékos THM mellett havi 11420 forintos törlesztővel kalkulálhatunk.
NEKED AJÁNLJUK
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. október 3. kedd
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM