Erre figyelj, ha kiadod a lakásod: profi tippek szakértőktől

2017. szeptember 21. 15:00

A lakberendezés különösen embert próbáló feladat, főleg akkor, ha ingatlanunkat bérbe kívánjuk adni. A megfelelő bérlők elérése érdekében figyelnünk kell többek között a színek harmóniájára, lakásunk tökéletes kihasználtságára és a butórok minőségére. Éppen ezért, a teendők sokasága miatt szakértőket kérdeztünk arról, mire érdemes a legjobban odafigyelni a minél magasabb hozam érdekében.

Korábban beszámoltunk arról, hogy ma az ingatlanpiacon akár 6-7 százalékos bruttó bérleti-díj hozam is elérhető. Ehhez azonban fontos, hogy a lehető legkörültekintőbben járjunk el. A magas hozamok mellett minden lakáskiadó álma, hogy jól fizető, igényes bérlőket találjon. Ehhez azonban olyan berendezésekre van szükség, ami pontosan ezt a típust vonzza. A bérbeadási céllal vásárolt lakás bútorzatának kiválasztásakor különösen fontos, hogy ne a legolcsóbb, de ne is a legdrágább felszerelést válasszuk.

Hiszen az alacsony árfekvésű tartozékok hamar tönkremennek, míg a nagyon drága berendezéseket szinte lehetetlen érvényesíteni a bérleti díjban. Tehát csakis

akkor beszélhetünk hatékonyságról, ha úgy alakítjuk ki a bérlők számára esztétikailag és funkcionálisan is vonzó teret, ha az erre befektetett összeg meg is térül, részben a gyors kiadhatóságon keresztül."

- figyelmeztetett Fodor Gabriella, a Cordia Property Management vezetője.

A lakberendezésen tehát sok múlhat, ezért egyáltalán nem meglepő, hogy egy lakás belsőjének megfelelő kialakítása igazán embert próbáló feladat. Ezért összeszedtünk most néhány tippet profiktól, melyek segítségül szolgálhatnak azoknak, akik elvesztek a bútorok és harmóniák útvesztőjében.

6 + 1 lakberendezési tipp a Cordia szakértőitől:

1. A méret. Már a kialakításnál vegyük figyelembe a különféle lakástípusokra vonatkozó alaprajzi méreteket és az annak megfelelő berendezhetőséget. Egy garzonba vagy kisebb lakásba ne akarjunk minél több embert bezsúfolni; a legideálisabb egy kinyitható kanapé, vagy a bejárati térben elhelyezett beépített szekrény, amivel még egy nagyobb lakásban is tudunk helyet spórolni. A nagyobb lakásokat vonzóbbá teheti egy külön gardróbszoba vagy egy kisebb tároló helyiség is.

2. Amerikai konyhás nappali. A hatékonyság egyik legfontosabb alapja, mivel több funkciót ötvöz, és nagyobb, jól bútorozható tértípust hozunk létre vele. Ne spóroljunk a főzőlapokkal, mindenképpen férjen el egy négyzónás főzőlap és a sütő, felejtsük el a kisméretű hűtőt, és lehetőség szerint szereljünk be egy mosogatógépet. A megfelelő szagelszívásról is gondoskodjunk, ha nem akarjuk, hogy idő előtt tönkremenjen a konyhabútor.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

3. A háló. Nincs annál fapadosabb megoldás, amikor két szimpla ágyat tolunk össze: ma már elvárás, hogy minden hálószobában franciaágy legyen, még ha egyedülállóknak is szánjuk a lakást. A szobák ne nyíljanak egymásba, hiszen már az együttlakó egyetemisták sem veszik szívesen, ha reggel átcsörtetnek a szobájukon.

4. A vizesblokk. Ha nincs külön WC, ügyeljünk rá, hogy a kád, a mosdó és a mosógép között gond nélkül lehessen mozogni, így nem zárjuk ki a termetesebb potenciális bérlőket sem.

5. Színek. Elsőre nem tűnik fontosnak, de a szakértők szerint a legtöbb albérletvadász a kaotikus színek és formák miatt fordul ki egy lakásból. Ne a kiadandó lakásunkon éljük ki keleties ízlésünket, próbáljunk az univerzalitásra törekedni. Alapozzunk semleges színű falakkal és bútorokkal; figyelembe véve az alaprajzot és a benapozottságot bézs-barna, illetve szürke-fehér alapszínekből induljunk ki, hogy az enteriőr a lehető legtöbb potenciális bérlő ízlésének megfeleljen. Ezt dobjuk fel azután színesebb dekorral, függönyökkel, ágyneművel, különböző textúrákkal.

6. Bútorok. Ha a nappaliba szánt sarokkanapét keressük, jó hír, hogy nem érdemes milliós tételben gondolkozni, mert nem hozza vissza az árát, de túl olcsót se válasszunk, ami hamar tönkremegy. A szakértő szerint érdemes a 250-300 ezer forint körüli, ággyá alakítható kínálatból válogatni a neves bútoráruház-láncok kínálatából, és inkább egy dizájner lámpára költsünk, ami feldobja és egyedivé teszi a lakást.

+1. A szükséges extrák. Az erkélyes lakás mindig vonzóbb, de mérete sok mindent eldönt. Hiszen a legjobban akkor használható ki, ha olyan méretekkel rendelkezik, hogy egy asztal kis székekkel együtt is elfér rajta. Légkondicionálóba is érdemes fektetni, főleg, ha harmadik emelet feletti, napsütötte lakásunk van.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem