21 °C Budapest

Megszólalt a lottómilliárdos: Ez a legrosszabb, ami valaha történt velem

2017. augusztus 29. 14:41

Óriási volt a tét múlt szombaton, és egy szerencsés magyar el is vitte minden idők 6. legnagyobb Ötöslottó-nyereményét. Az, hogy mit kezd majd a több mint 3 milliárd forintos nyereményével, nem lehet tudni, ugyanakkor egyáltalán nem biztos, hogy ekkora vagyon áldás. Íme néhány példa, akiket joggal nevezhetünk a világ legszerencsétlenebb lottónyerteseinek.

Múlt szombaton egy szerencsés nyerteselvitte az Ötöslottó minden idők 6. legnagyobb nyereményét, 3 024 303 035 forintot kaszált. A nyertesnek amúgy 90 napja van arra, hogy jelentkezzen a nyereményért. Az ún. "kiemelten nagy összegű nyereményét" a játékos átutalással kapja majd meg. Fontos tudni, hogy - ellentétben például a tengerentúli szabályokkal - Magyarországon a lottónyertesek anonimitását biztosítják, a nyertes kilétéről csak hozzájárulással ad ki információt a játékszervező cég.

Remélhetően a hazai lottónyertesnek pozitív irányba változik majd az élete a több mint 3 milliárdos nyeremény hatására. Ez azonban egyáltalán nem borítékolható. Vannak ugyanis olyan lottónyertesek, akiknek az élete katasztrófává vált, mindenüket elvesztették, és rövidesen ott - vagy még annál lejjebb álltak, mint a nyeremény előtt.

KATTINTS: A lottónyertes szomorú története: könnyen jött a gazdagság, ma szegénységben él

Az teljesen biztos, hogy fenekestül felforgatja az ember életét, ha ilyen elképesztően nagy összeg pottyan hirtelen az ölébe. Nem véletlen, hogy jó néhányszor már a Hollywood-i filmgyártókat is megihlette. Az alábbi néhány nyertes példája is filmvászonért kiált, de a többsége inkább tragikomédia, mintsem vígjáték.

5 millió dollárt nyert, de elvesztette a szelvényt

A 33 éves brit Martyn Tott és a 24 éves felesége 5 millió dolláros lottónyereményről csúszott le azért, mert elveszítették a lottószelvényt. Az Egyesült Királyság nemzeti lottóját "futtató" Camelot Group 7 hetes vizsgálata során kiderült, hogy valóban igaz az állításuk, hogy nyertek, csak elvesztették a jegyet. A slusszpoén viszont az, hogy 30 nap áll rendelkezésre, hogy jelentkezzenek a nyereményért, a vizsgálat viszont 7 hetet vett igénybe, így a lottótársaságnak nem kellett kifizetnie a nyereményt.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

4 éven belül eltűnt a vagyona

Andrew Jackson Whittaker Jr. vagyonát rablók és kaszinó-perek vitték el. Az építési vállalkozótól először 545 ezer dollárt loptak el tolvajok, ezt a pénzt amúgy az autójában rejtegette, majd egy évvel később szintén így veszített el 200 ezer dollárt. Később a Caesar’s Atlantic City perelte be, mert 1,5 millió dolláros csekkeket váltott be. Négy év alatt eltűnt a teljes vagyona.

{{BANKRACIOBANNER}}

Nem tudott nemet mondani

Billy Bob Harrell Jr. szerint imái meghallgatásra találtak, és 1997-ben megnyerte a 31 millió dolláros Texas-i jackpotot. Először nagyon jó élete volt, felmondott a munkahelyén, Hawaiira utazott, farmot nyitott, házakat és autókat vásárolt. Emellett pedig 480 pulykát adományozott a szegényeknek. Az egyetlen probléma az volt, hogy nem tudott nemet mondani, amikor az emberek segítséget kértek tőle. Később elvált, és öngyilkosságot is megkísérelt. Röviddel halála előtt egy pénzügyi tanácsadónak aztmondta:

a lottónyeremény a legrosszabb dolog, ami valaha történt vele.

Gyorsan elvált, mielőtt a férje megtudta volna

Denise Rossi 1,3 millió dollárt nyert a kaliforniai lottón, ezt a hírt viszont megtartotta magának, és bejelentette a férjének, hogy el akar válni. A válóper során sem említette a hatalmas nyereményt, majd két évvel később, amikor véletlenül kiderült az igazság, az elhagyott férj beperelte a nőt, amiért eltitkolta a nyereményt. A bíró úgy határozott, hogy minden centet a férfi kapjon. Ha az asszony tisztességesen járt volna el, az óriási nyeremény felét megtarthatta volna, így viszont végül egy centet sem tarthatott meg.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem