13 °C Budapest

Hatalmas dobásra készül az Auchan: ilyen még nem volt Magyarországon

2017. augusztus 1. 14:00

Az elmúlt években számos digitális újdonság jelent meg az áruházakban, ami könnyebbé teszi a mindennapi bevásárlásainkat. A magyar boltokban is sok újítással találkozhatunk, az Auchanban például a digitális polccímkék mellett hamarosan jönnek a digitális térképek is - értesült a Pénzcentrum.


Ma már talán senki nem lepődik meg azon, ha a boltban egy önkiszolgáló kasszánál tud fizetni. Míg pár éve egyáltalán nem voltak robotkasszák Magyarországon, de napjainkban már több száz van belőlük és rohamosan terjednek. Az önkiszolgálók kasszák mellett azonban a digitalizáció számos más újdonságot is hozott a boltokba.

Digitális térkép

Az egyik legnagyobb változást most az Auchan lépheti meg, ahol a digitális polccímkék mellett hamarosan digitális térképpel is találkozhatunk majd.

Vállalatunk számos digitális eszköz - például digitális árcímkék és a termékek elhelyezkedését mutató áruházi digitális térkép - fejlesztésén dolgozik, amelyeket a közeljövőben vezetünk be magyarországi áruházainkban

- tudta meg a Pénzcentrum az Auchan sajtóosztályától.

Digitális polccímkék

Mát több magyar boltban is találkozhatunk digitális polccímkével, amelynek az egyik legnagyobb előnye, hogy pillanatok alatt lehet változtatni a termékekhez tartozó leíráson, például ha új termék érkezik az üzletbe, vagy ha egy akció miatt változik az ár. Újdonság azonban, hogy az egyik Príma áruházban sikerült olyan okos polccímkét fotóznunk, ahol piros promo felirat villog az éppen akciósan kapható termékek mellett.

Ellenben akadnak olyan boltok is, ahol egyelőre nem tervezik, hogy a papíralapú polccímkéket lecseréljék.

Nem tervezzük elektromos polccímkék bevezetését

- válaszolta megkeresésünkre a Spar sajtóosztálya.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Okos próbafülke

A tavaly nyár végétől pedig már az okos próbafülkéken sem kell meglepődnünk. A Nyugati téri Decathlonban ugyanis a termékekbe helyezett RFID chipeknek köszönhetően a próbafülkébe bevitt termékeink azonnal beolvasásra kerülnek, amelyekről egy digitális kijelző segítségével több mindent is megtudhatunk:

  • Leolvashatjuk az árakat
  • Elolvashatjuk a termékről más felhasználóknak a véleményét
  • A készülék kiegészítő termékeket is ajánl nekünk
  • Megtudhatjuk a fülékből, hogy milyen méretek vannak még az adott termékből
  • Kérhetjük az eladó segítségét, ha nem megfelelő a méret
  • És nyomon követhetjük az eladókat

Okoskosár

De jól teljesít a Tesco újdonsága a Scan&Shop is, egy kosárra helyezhető eszköz, amelynek segítségével beolvasható az áruk vonalkódja, majd azok közvetlenül a kosárba tehetőek, miközben a készüléken pontosan nyomon követhető az elköltött, és az akciók által megtakarított pénzösszeg is. A vevők így a vásárlás után az önkiszolgáló pénztáraknál ki- és bepakolás nélkül, a szkenner által generált vonalkód beolvasásával fizethetnek.

Az áruházlánc további fejlesztéseket is tervez, többek között a mobiltelefonos fizetések felé is nyitnak

- tudtuk meg korábban a Tescótól.

Vásárlást segítő terminálok

Korábban a Decathlontól pedig arról értesültünk, hogy hamarosan elérhetővé válik az online rendelések leadása egy áruházi kioskon keresztül. Ezen eszközökön több applikáció is fut majd és ennek köszönhetően megírhatják a véleményüket a látogatásról, tájékozódhatnak árról, készletről a vásárlóink - tudta meg a Pénzcentrum Román Gergelytől, a Dechathlon stratégiai igazgatójától.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm