12 °C Budapest
Hatalmas dobásra készül az Auchan: ilyen még nem volt Magyarországon

Hatalmas dobásra készül az Auchan: ilyen még nem volt Magyarországon

2017. augusztus 1. 14:00

Az elmúlt években számos digitális újdonság jelent meg az áruházakban, ami könnyebbé teszi a mindennapi bevásárlásainkat. A magyar boltokban is sok újítással találkozhatunk, az Auchanban például a digitális polccímkék mellett hamarosan jönnek a digitális térképek is - értesült a Pénzcentrum.


Ma már talán senki nem lepődik meg azon, ha a boltban egy önkiszolgáló kasszánál tud fizetni. Míg pár éve egyáltalán nem voltak robotkasszák Magyarországon, de napjainkban már több száz van belőlük és rohamosan terjednek. Az önkiszolgálók kasszák mellett azonban a digitalizáció számos más újdonságot is hozott a boltokba.

Digitális térkép

Az egyik legnagyobb változást most az Auchan lépheti meg, ahol a digitális polccímkék mellett hamarosan digitális térképpel is találkozhatunk majd.

Vállalatunk számos digitális eszköz - például digitális árcímkék és a termékek elhelyezkedését mutató áruházi digitális térkép - fejlesztésén dolgozik, amelyeket a közeljövőben vezetünk be magyarországi áruházainkban

- tudta meg a Pénzcentrum az Auchan sajtóosztályától.

Digitális polccímkék

Mát több magyar boltban is találkozhatunk digitális polccímkével, amelynek az egyik legnagyobb előnye, hogy pillanatok alatt lehet változtatni a termékekhez tartozó leíráson, például ha új termék érkezik az üzletbe, vagy ha egy akció miatt változik az ár. Újdonság azonban, hogy az egyik Príma áruházban sikerült olyan okos polccímkét fotóznunk, ahol piros promo felirat villog az éppen akciósan kapható termékek mellett.

Ellenben akadnak olyan boltok is, ahol egyelőre nem tervezik, hogy a papíralapú polccímkéket lecseréljék.

Nem tervezzük elektromos polccímkék bevezetését

- válaszolta megkeresésünkre a Spar sajtóosztálya.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Okos próbafülke

A tavaly nyár végétől pedig már az okos próbafülkéken sem kell meglepődnünk. A Nyugati téri Decathlonban ugyanis a termékekbe helyezett RFID chipeknek köszönhetően a próbafülkébe bevitt termékeink azonnal beolvasásra kerülnek, amelyekről egy digitális kijelző segítségével több mindent is megtudhatunk:

  • Leolvashatjuk az árakat
  • Elolvashatjuk a termékről más felhasználóknak a véleményét
  • A készülék kiegészítő termékeket is ajánl nekünk
  • Megtudhatjuk a fülékből, hogy milyen méretek vannak még az adott termékből
  • Kérhetjük az eladó segítségét, ha nem megfelelő a méret
  • És nyomon követhetjük az eladókat

Okoskosár

De jól teljesít a Tesco újdonsága a Scan&Shop is, egy kosárra helyezhető eszköz, amelynek segítségével beolvasható az áruk vonalkódja, majd azok közvetlenül a kosárba tehetőek, miközben a készüléken pontosan nyomon követhető az elköltött, és az akciók által megtakarított pénzösszeg is. A vevők így a vásárlás után az önkiszolgáló pénztáraknál ki- és bepakolás nélkül, a szkenner által generált vonalkód beolvasásával fizethetnek.

Az áruházlánc további fejlesztéseket is tervez, többek között a mobiltelefonos fizetések felé is nyitnak

- tudtuk meg korábban a Tescótól.

Vásárlást segítő terminálok

Korábban a Decathlontól pedig arról értesültünk, hogy hamarosan elérhetővé válik az online rendelések leadása egy áruházi kioskon keresztül. Ezen eszközökön több applikáció is fut majd és ennek köszönhetően megírhatják a véleményüket a látogatásról, tájékozódhatnak árról, készletről a vásárlóink - tudta meg a Pénzcentrum Román Gergelytől, a Dechathlon stratégiai igazgatójától.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06