17 °C Budapest

Címke: árcímke (20 cikk)

Pénzcentrum | 2012. október 25. 05:30

Van ilyen? Se kápé, se kártya, mégis vásárolhatsz!

Gyerekcipőben jár ma még Magyarországon a mobiltelefonos fizetés. Bár egyre több ember zsebében lapul okostelefon, a technológiát kevesen ismerik és kevesen használják. A kilátások viszont biztatóan alakulnak, néhány éven belül a etchnológia robbanásszerűen elterjedhet nálunk is. Egyebek mellett ez derül ki a Pénzcentrum.hu körkérdéseire adott válaszokból. Összeállításunkban olyan társaságokat kérdeztünk, amelyeknél már most is fizethetünk mobiltelefonunkkal.

Pénzcentrum | 2012. május 13. 08:04

Görcsbe rándul a bolti eladók gyomra: ettől kell félniük

Könnyen lehet, hogy néhány éven belül radikális változásokat tapasztalhatunk a boltokban. Egyes szakértői vélemények szerint ugyanis a kiskereskedelem egyfajta technológiai robbanás előtt áll, azaz a legújabb technikai fejlesztések előbb-utóbb beépülhetnek a mindennapi vásárlási folyamatokba.

Pénzcentrum | 2012. január 24. 15:08

Na ilyet se láttunk még a magyar boltokban

Több izgalmas technikai újítással is találkozhattunk az elmúlt években a hazai bevásárlóközpontokban. A legfrissebb a nagyítós bevásárlókocsi, de vannak nálunk önkiszolgáló pénztárak, digitális polccímkék is.

Pénzcentrum | 2011. szeptember 26. 11:17

A Tesco indítja az akciókat: 25 éve nem volt ilyen a briteknél

A várakozások szerint az elmúlt évek legkomolyabb árcsökkentő kampánya indul ma Nagy-Britanniában: a Tesco olyan mértékű leértékelést indít, amely a többi áruházláncot is hasonló lépésekre kényszerítheti.

Pénzcentrum | 2011. május 20. 12:02

Plazmatévé hitelre? Ezt nem árt tudnod

Nehéz eldönteni érdemes-e áruhitelre megvásárolni a boltban kiszemelt áru. Már rég a "10 millió plazmatévé országa" vagyunk, de mégsem alakult ki megfelelő áruhitelezéssel kapcsolatos tudás a fogyasztók fejében. Ezért a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete összeállított egy útmutatót az áruhitelben gondolkodóknak.

Orosz Márton | 2011. február 3. 04:44

Romlott árut kap a vak lány a boltban: "neki ez is jó lesz"

A Pénzcentrum.hu cikksorozatának nem titkolt célja, hogy a látó és ép embereket közelebb hozza a fogyatékkal élőkhöz, valamint hogy bemutassa a mozgáskorlátozott, látássérült emberek hétköznapi problémáit - leginkább pénzügyi, fogyasztói szempontból. Így sorozatunk második részében a fogyatékkal élők vásárlási nehézségeivel foglalkozunk, és megvizsgáljuk azt is, milyen válaszokat adnak a hazai üzletláncok a felmerülő kérdésekre.

Orosz Márton | 2011. január 10. 04:44

Magyar szuperboltok: a vevők csak ámulnak

Izgalmas fejlesztések zajlanak több magyar áruházláncnál is: digitális polccímke, mobil-alkalmazás, telefonos fizetés kövezheti ki a vásárlói szokások forradalmi változásának útját. A kereskedelmi láncok közül elsőként a Tesco vezet be önkiszolgáló pénztárakat. Magyarország legnagyobb hipermarket kereskedelmi láncán kívül más piaci szereplők is újítottak 2010-ben, így év végén ezekből csemegézünk.

Pénzcentrum | 2010. szeptember 30. 05:22

Autósok, figyelem! Hamarosan komoly drágulás fenyeget!

Komoly fejtörést okozhat a következő években a magyar autósoknak a szélsőséges ázsiai időjárás. A gumifa ültetvényeket előbb perzselő szárazság, majd özönvíz szerű esőzés tépázta meg, így kevesebb nyersgumit lehet belőlük kinyerni. Kit érdekel mindez? Ázsia messze van - mondhatná erre a magyar autós. Csakhogy nem árt tisztában lennie azzal, hogy egyre többen ülnek világszerte autóba, így az autógumik és a gyártásukhoz szükséges nyersgumi iránti kereslet ugrásszerűen nő. Márpedig amiből kevés van, annak felmegy az ára. Emiatt a magyar autósoknak fel kell készülniük arra, hogy az autógumikért a jelenleginél többet kell majd fizetniük.

Orosz Márton | 2010. június 8. 04:42

Ettől tátva marad a vevők szája! A Coop és a Tesco sci-fi boltjai

Izgalmas fejlesztések zajlanak több magyar áruházláncnál is: digitális polccímkék, mobil-alkalmazások, telefonos fizetés kövezheti ki a vásárlói szokások forradalmi változásának útját. A Coop legújabb fejlesztését szerényen csak a "Jövő Áruháza" néven illeti, a Tesco önkiszolgáló kasszákkal rukkol elő, a barkácspiacon pedig a Praktiker erősít.