8 °C Budapest

Külföldre utazik? Vigye magával a bankkártyáját! (x)

Pénzcentrum
2017. március 13. 05:00

Mastercard® kártyája külföldön is hasznos útitársa lesz!

A végéhez közeledik az idei síszezon, a téli sportok szerelmesei ilyenkor még felkeresik kedvenc síterepeiket egy utolsó lesiklásra, de sokan vannak, akik a tavaszi időjárást kihasználva inkább külföldi városlátogatással vagy kirándulással töltik a szabadidejüket. Ön is külföldre utazik? Ne felejtse otthon Mastercard® bankkártyáját, hiszen az indulástól a hazatérésig számtalan helyen vásárolhat vele.

Ha a bankkártyájával indul útnak, nem kell azon izgulnia, hogy túl sok vagy túl kevés valutát váltott. Nem is gondolná, hogy milyen sok helyen elfogadják a plasztikot! Ha autóval utazik, tankolásnál, autópálya-matrica vásárlásánál vagy az autópályák melletti vendéglőkben is fizethet kártyával, csak keresse a Mastercard® logót. A városlátogatásra szavazók a belépőjegyek, városkártyák, közlekedési bérletek megváltásakor is dönthetnek az elektronikus fizetés mellett, de a kávézókban, éttermekben, szupermarketekben is hasznos útitársuk lesz a Mastercard® kártyájuk. Akik még ilyenkor is síelnek, síbérlet vásárlására, sífelszerelés bérlésére is használhatják a plasztikot a jelentősebb síközpontokban.

Érdemes utazás előtt információt gyűjteni a célországunk kártyás elfogadóhelyeiről, és ahol lehet, plasztikkal fizetni, hiszen így megkímélhetjük magunkat a pénzváltás nehézségeitől, és nem kell feleslegesen utaztatnunk a valutát. A tájékozódáshoz nagy segítséget nyújt a Mastercard 2012 óta működtetett szolgáltatása, amely a www.mastercard.hu/utazas internetes címen érhető el. Hasznos tippeket, naprakész, folyamatosan frissülő adatokat érhetünk el különböző utazási célpontok bankkártyás fizetési lehetőségeiről, méghozzá a kártyabirtokosok tapasztalatai alapján.

Hogy az utazás percei a felhőtlen kikapcsolódás jegyében telhessenek, nem árt néhány óvintézkedéssel előre felkészülnünk. Fontos, hogy a kártyát szükség esetén le tudjuk tiltani, ezért a kibocsátó bank telefonszámát mindig jegyezzük fel, és tartsuk magunknál. Mielőtt külföldre indulunk, ellenőrizzük a kártya lejárati dátumát és a napi vásárlási- illetve készpénzfelvételi limitet is, így nem érhet minket kellemetlen meglepetés. Amennyiben a kártyás fizetésnél az aláírásunkat is kérik, mindig olvassuk el figyelmesen, mit írunk alá. Természetesen külföldön is legyünk elővigyázatosak a PIN kód megadásakor, győződjünk meg arról, hogy senki sem láthatja, milyen számokat ütünk be az ATM-be vagy a bolti terminálba.

Ne feledje, bármerre indul a világban, Mastercard® bankkártyájával és a Mastercard Úti Tippek tanácsaival felhőtlen élmény lesz az utazás.

További információk: www.mastercard.hu/utazas

(x)

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem