12 °C Budapest
Na ezért nem érinti a termékbotrány a diszkontokat

Na ezért nem érinti a termékbotrány a diszkontokat

2017. február 24. 12:20

Az Aldi biatorbágyi telephelyén jártunk, ahol Ausztriában és Magyarországon forgalmazott termékeket hasonlíthattunk össze egy vakteszten. A kóstolás során kiderült, hogy van-e különbség a két országban forgalmazott élelmiszerek között, és igaz-e a korábbi hír, miszerint a hazai boltok polcaira silányabb minőségű termékek kerülnek, mint például az osztrákokéra.

A közelmúltban bejárta a magyar sajtót, hogy ugyanazon márkák akár eltérő tartalommal is kikerülhetnek a kereskedelem polcaira - többek közt erre utalnak a magyar élelmiszerbiztonsági hatóság vizsgálatai. A vizsgálat során kiderült, hogy silányabb minőségűek ugyanazok a termékek a magyar boltokban, mint más országokban. A hatóság kizárólag gyártói termékeket vizsgált, sajátmárkásokat nem. Az Aldi erre reagálva rendezett egy terméktesztet a biatorbágyi központjában, ahol 10 sajátmárkás terméket kóstoltunk végig egy vakteszten. Ezzel azt akarta bizonyítani, hogy a sajátmárkásoknál nem lehet különbség attól függően, hogy melyik ország piacára szánják azt.

KATTINTS! Mutatjuk, milyen termékekből jut jobb az osztrákoknak: itt a lista

A teszt szereplői mind sajátmárkás termékek voltak, egyedileg fejlesztett receptúrával, amelyek központi beszerzésből származnak, tehát a régió minden Aldi üzletében, Ausztriában és Svájcban is ugyanezt árulják. A kóstolás közben az is kiderült, hogyan választja ki a beszállítóit az Aldi. Bizonyos időközönként kiírnak egy tendert, és meghatározzák a specifikációkat, tehát hogy pontosan mit is várnak. A beérkezett termékek közül pedig vakteszttel döntik el, hogy melyik a legjobb, melyik az, ami minőségben megfelel az elvárásaiknak.

Ezt követően független laborokkal is megvizsgáltatják a termékeket, mikrobiológiailag, beltartalmi vizsgálatokat végeztetnek. Egy-egy terméket viszont nem csak azelőtt vizsgáltatnak be, mielőtt a polcokra kerülnének, hanem bizonyos időközönként újra laborba küldik, akkor is, ha már évek óta árusítják, és nincs semmilyen panasz a termékre. Konzerveket évente két alkalommal küldenek laborba, friss árukat, tejtermékeket, felvágottakat viszont évente akár 6-8 alkalommal is. Emellett természetesen folyamatosan fejlesztik a már bevált termékeket is.

KATTINTS! Nem titkolják, itthon is lehet nyugati Nutellát, Milkát venni

10 terméket kóstoltunk

Legelőször egy sajtmixet teszteltünk, ementáli és edámi sajtokat. Íze, színe, és állaga alapján, az égvilágon semmi különbséget nem éreztünk a termékek között. A leleplezésnél derült csak ki, hogy melyik kerül a magyar, és melyik az osztrák boltokba. Ezt követően vegetáriánus szendvicsfeltétet kóstoltunk, chilis és uborkás ízesítésűeket. Utána joghurtokat, szalámis pizzát, ketchupot, narancslét, piskóta tallért, és burgonya pálcikát is kóstoltunk.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A kávétesztnél azt is megtudtuk, hogy valójában saját kávégyára van az Aldinak, amelyben brazil és közép-amerikai kávét dolgoznak fel. Tehát nem egy egyébként is piacon lévő kávéra teszik rá a saját márkajelzésüket, hanem valóban egyedi a receptúra, a pörkölés.

Ugyanez elmondható a csokoládéról. Ausztriában üzemeltetnek egy csokigyárat, innen szállítják a csokoládéjukat a világ minden tájára, még Ausztráliába is.

A termékteszt végén ki kell mondanunk, semmilyen különbséget nem éreztünk a termékek között. A kóstolt aldis termékek alapján úgy tűnik, a minőség és a receptúra ugyanaz mindkét országban.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06