9 °C Budapest

Széll Tamásék elrajtoltak a szakácsolimpián: itt nézheted őket élőben

2017. január 24. 10:33

Ma reggel 8 órakor indult a 30. Bocuse d'Or világdöntő, és a mai nap egyben a magyar csapat versenynapja is. Széll Tamás és csapata 9.50-kor láttak hozzá a két versenyétel elkészítéséhez. Online élőben követheted az eseményeket, a budapesti Hold utcai piac pedig szurkolóközponttá alakult.

A Bocuse d'Or a világ leghíresebb szakácsversenyének döntője, ahol 24 ország séfje méri össze tudását. A versenyzők időre készítik az ételeket: a kezdéstől öt óra elteltével kell tálalni egy vegán ételt, majd 35 perccel később egy húsételt. Széll Tamás és csapata 9.50-kor látott hozzá a versenyételek elkészítéséhez, így 14.50-kor találja a vegán ételt, 15.25-kor pedig a húsételt.

Bárki élőben nézheti a versenyt

A csapatok a verseny előtt 1 órát kaptak arra, hogy berendezzék a verseny helyszínéül szolgáló konyhát, a versenyboxot. Ha nem jut valamire idő ebben az órában, azt már versenyidőből kell lefaragniuk. Az első boxban a svédek pontban 8 órakor kezdhettek főzni, majd minden további box 10 perccel később kezdheti a munkát.

Nekünk magyaroknak a 12-es boxot lesz érdemes figyelnünk, hiszen ebben főz Széll Tamás.

A döntőt online ezen a linken nézheted, a budapesti Hold utcai piacon berendezett szurkolói központban pedig kivetítő előtt is lehet drukkolni a csapatnak. Az eredményhirdetés szerdán este 18 óra körül várható.

Széll Tamás (Forrás: Szigetváry Zsolt, MTi)

Kiugrási lehetőség a magyar konyhának

Néhány éve még szinte senki sem gondolta, hogy a magyar csapat egyszer komoly reményekkel indulhat a lyoni döntőbe. Széll Tamás séfnek a Bocuse d'Or első magyar résztvevőjeként 2013-ban a tizedik helyet sikerült megszereznie.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az idei világdöntőn ehhez képest legalább öt helyet szeretnék előrelépni, a dobogó pedig a legszebb álom lenne

- árulta el nemrég egy sajtótájékoztatón az Európa-bajnok, aki tavaly májusban megnyerte szakácsolimpia európai döntőjét.

A verseny lezárása után Széll Tamás exkluzív interjút ad a Pénzcentrumnak, amiben a világdöntőn szerzett élményeiről is részletesen be fog számolni.

Hamvas Zoltán, aki Magyarországot képviseli a 24 tagú zsűriben elmondta: tizenegy nyertes volt eddig a világon, a verseny győztes séfjének és csapatának alapvetően változik meg az élete, de az egész ország gasztronómiájára másképp tekintenének, ha komoly eredményt sikerülne elérni.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem