Újabb bolt csökkenti az árait: mi lesz olcsóbb a multinál?

2016. december 28. 19:37

Január 1-től az áfacsökkentést meghaladóan csökkennek az árak a Lidl-en. Az adóváltozás által érintett minden egyes baromfihús és tojás polci árcsökkenésének mértéke legalább 22 százalék, de lesz olyan baromfi, melynek ára 25 százalékkal mérséklődik.

Az áfacsökkentés hatására a baromfi és a tojás áfája is, 27, illetve 18 százalékról 5 százalékra mérséklődik jövőre. A Lidl nemcsak érvényesíti a fogyasztói árakban az alacsonyabb áfát, de nagyobb árelőnyt is ad vásárlóinak, mint azt az adóváltozás mértéke indokolná.

A friss, egész csirke kilónkénti ára például 789 forintról 599-ra, közel negyedével (24 százalék) esik vissza, az 500 grammos friss csirkemellfilé 1049 forintról 799 forintra, 23,8 százalékkal mérséklődik, a szintén 500 grammos csirkecombfilé esetében az 799 forintos kiírás helyébe 599-es kerül, ami 25 százalékos árcsökkenést jelent.

Kattints! Itt az Aldi nagy dobása: tényleg ennyiért vásárolhatunk majd?

NEKED AJÁNLJUK
Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 28. kedd
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm