22 °C Budapest
Milliókat érint: fontos változás a lottósorsolásnál

Milliókat érint: fontos változás a lottósorsolásnál

2016. december 8. 15:03

Az Ötöslottó kedvelők millióinak kell felkészülnie, arra, hogy a sorsolást nem a megszokott időpontban tartják meg, azok ugyanis ünnepekre esnek. A változás ugyan átmeneti, azonban ezzel a fogadási időszak is lerövidül az 51. játékhéten, ráadásul ez lesz az év utolsó Ötöslottó-sorsolása.

Nagy változás lesz az Ötöslottónál, amely játékosok millióit érintheti. A változás értelmében viszont a szokásos sorsolási időszak lerövidül, a Szerencseszombat adását pedig nem tartják meg a megszokott formában sem szenteste, sem szilveszterkor.

Az ünnepekre való tekintettel a szervezők úgy döntöttek, hogy a december 24-i sorsolást már egy nappal korábban, pénteken este 18:50-kor kezdik (a pontos kezdés a televízió műsorrendjétől is függ).

A szilveszteri sorsolást viszont nem korábban, hanem egy nappal később, január 1-én fogják tartani, szintén 18:50-es kezdettel. Az 52. játékhéten így az az érdekes helyzet lép fel, hogy a Hatoslottót előbb húzzák ki, mint az Ötöslottót, mivel az előbbiek sorsolása a megszokott időpontban fog történni.

Nem csak a számhúzás időpontja lesz különleges. Az átmenetileg módosult sorsolási rendnek köszönhetően a fogadásokat is korábban zárják le az 51. játékhéten, mint a megszokott, az 52. héten viszont várhatóan még vasárnap délelőtt is lehetőségünk lesz megtenni az Ötös nyerőszámait. A változás így több millió magyart érinthet, ugyanis egy átlagos héten 3-3,5 millió szelvényt játszanak meg, de halmozódás esetén, 1 milliárd feletti várható főnyereménynél akár 7 millió szelvényt is feladhatnak egy játékhéten.

Címlapkép: MTI / Máthé Zoltán

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső ÖTÖSLOTTÓ aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?