8 °C Budapest

Milliókat érint: fontos változás a lottósorsolásnál

2016. december 8. 15:03

Az Ötöslottó kedvelők millióinak kell felkészülnie, arra, hogy a sorsolást nem a megszokott időpontban tartják meg, azok ugyanis ünnepekre esnek. A változás ugyan átmeneti, azonban ezzel a fogadási időszak is lerövidül az 51. játékhéten, ráadásul ez lesz az év utolsó Ötöslottó-sorsolása.

Nagy változás lesz az Ötöslottónál, amely játékosok millióit érintheti. A változás értelmében viszont a szokásos sorsolási időszak lerövidül, a Szerencseszombat adását pedig nem tartják meg a megszokott formában sem szenteste, sem szilveszterkor.

Az ünnepekre való tekintettel a szervezők úgy döntöttek, hogy a december 24-i sorsolást már egy nappal korábban, pénteken este 18:50-kor kezdik (a pontos kezdés a televízió műsorrendjétől is függ).

A szilveszteri sorsolást viszont nem korábban, hanem egy nappal később, január 1-én fogják tartani, szintén 18:50-es kezdettel. Az 52. játékhéten így az az érdekes helyzet lép fel, hogy a Hatoslottót előbb húzzák ki, mint az Ötöslottót, mivel az előbbiek sorsolása a megszokott időpontban fog történni.

Nem csak a számhúzás időpontja lesz különleges. Az átmenetileg módosult sorsolási rendnek köszönhetően a fogadásokat is korábban zárják le az 51. játékhéten, mint a megszokott, az 52. héten viszont várhatóan még vasárnap délelőtt is lehetőségünk lesz megtenni az Ötös nyerőszámait. A változás így több millió magyart érinthet, ugyanis egy átlagos héten 3-3,5 millió szelvényt játszanak meg, de halmozódás esetén, 1 milliárd feletti várható főnyereménynél akár 7 millió szelvényt is feladhatnak egy játékhéten.

Címlapkép: MTI / Máthé Zoltán

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső ÖTÖSLOTTÓ aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm