26 °C Budapest
Milliókat érint: fontos változás a lottósorsolásnál

Milliókat érint: fontos változás a lottósorsolásnál

2016. december 8. 15:03

Az Ötöslottó kedvelők millióinak kell felkészülnie, arra, hogy a sorsolást nem a megszokott időpontban tartják meg, azok ugyanis ünnepekre esnek. A változás ugyan átmeneti, azonban ezzel a fogadási időszak is lerövidül az 51. játékhéten, ráadásul ez lesz az év utolsó Ötöslottó-sorsolása.

Nagy változás lesz az Ötöslottónál, amely játékosok millióit érintheti. A változás értelmében viszont a szokásos sorsolási időszak lerövidül, a Szerencseszombat adását pedig nem tartják meg a megszokott formában sem szenteste, sem szilveszterkor.

Az ünnepekre való tekintettel a szervezők úgy döntöttek, hogy a december 24-i sorsolást már egy nappal korábban, pénteken este 18:50-kor kezdik (a pontos kezdés a televízió műsorrendjétől is függ).

A szilveszteri sorsolást viszont nem korábban, hanem egy nappal később, január 1-én fogják tartani, szintén 18:50-es kezdettel. Az 52. játékhéten így az az érdekes helyzet lép fel, hogy a Hatoslottót előbb húzzák ki, mint az Ötöslottót, mivel az előbbiek sorsolása a megszokott időpontban fog történni.

Nem csak a számhúzás időpontja lesz különleges. Az átmenetileg módosult sorsolási rendnek köszönhetően a fogadásokat is korábban zárják le az 51. játékhéten, mint a megszokott, az 52. héten viszont várhatóan még vasárnap délelőtt is lehetőségünk lesz megtenni az Ötös nyerőszámait. A változás így több millió magyart érinthet, ugyanis egy átlagos héten 3-3,5 millió szelvényt játszanak meg, de halmozódás esetén, 1 milliárd feletti várható főnyereménynél akár 7 millió szelvényt is feladhatnak egy játékhéten.

Címlapkép: MTI / Máthé Zoltán

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső ÖTÖSLOTTÓ aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 21. hétfő
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?