Újabb multi érkezik az országba: örülhetnek a háziasszonyok

Újabb multi érkezik az országba: örülhetnek a háziasszonyok

2016. szeptember 29. 14:03

Egyre többet vásárolunk az interneten, a jövőben pedig még nagyobb teret nyerhet a kereskedelemben az automatizáltság és a robotizáció - hangzott el a Visa "A vásárlások jövője" c. kerekasztal-beszélgetésén. Hamarosan pedig akár teljesen új módszerekkel vásárolhatnak a magyar háziasszonyok.

A vásárlások jövőjéről beszélgettek a  szakértők a Visa kerekasztal-beszélgetésen, ahol szóba került többek között az is, hogy nemsokára a készpénz helyett inkább az elektronikus fizetési formák kaphatnak nagyobb teret. De a robotizáció és az automatizáltság is nagyobb szerephez juthat a jövőben a kereskedelemben.

Donáth Fruzsina, a Bónusz Brigád operatív igazgatójának elmondása szerint pedig az Amazon "Dash Button" névre keresztelt legújabb fejlesztése mutathat egy új irányt a jövő vásárlási formáiban. Ez pedig azért is igazán érdekes, mert

az Amazon magyar webshopja már fejlesztési fázisban van.

Mi is az a Dash Button?

Az Amazon "Dash Button" névre keresztelt legújabb fejlesztését magyarul gyorsgombként vagy rendelőgombként fordíthatjuk le. Az eszköz lényege, hogy egyetlen gombnyomással tudunk rendelni mosóport, kávékapszulát, WC papírt, tisztítószereket, testápolási termékeket vagy akár gyümölcslevet.

A rendszer működési elve, hogy a gombot felragasztjuk például a mosógépre, és az eszköz csatlakozik a lakás wifi-hálózatára. Ha elfogy a mosópor, egyszerűen csak megnyomjuk a gombot: az eszköz kapcsolódik az okostelefonunkra feltelepített Amazon-alkalmazáshoz, és betesz a virtuális kosarunkba egy csomag mosóport. Ha fél órán belül nem mondjuk le a megrendelést, automatikusan kiszállítják a terméket.

Azért van még mit tanulni...

Évről évre egyre fontosabbá válik számunkra, a vásárlási élmény, de közben kényelmesen, gyorsan és egyszerűen is szeretnénk vásárolni. Ezeket a szempontokat a fizetési szolgáltatóknak mindig szem előtt kell tartani.

Bár dinamikus feljődés figyelhető meg, de ma Magyarországon még mindig gyerekcípőben jár az online vásárlás. Persze nem mindegy, milyen termékről van szó: a felmérések szerint a megkérdezetteknek csupán csak az 5 százaléka vásárol online élelmiszert - mondta el, Kisari Éva, a Nielsen üzletfejlesztési tanácsadója. Tehát még mindig nagyon fontos szerepe van az offline vásárlásnak.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Ha azonban az online kereskedelembe beválik egy fizetési forma, akkor azt hamar megjelenik az offline áruházakban is

- tette hozzá Kiss Ede, a Visa Magyarországért felelős területi vezetője.

Milyen veszélyeket rejt magában az online vásárlás?

Míg régen a bankrablások megakadályozása volt nagy kihívás, addig ma már az online felületen a fogyasztók vannak a csalók célpontjában.

A számítógép egy átjáróház a hackerek számára.

Olyan webáruházakkal is találkozhatunk, akik a vásárlók bizalmára építve januártól rendesen kiszállítják az árukat, majd karácsonykor a nagy rohamban már senkinek nem szállítanak ki semmit.

Donáth Fruzsina, a Bónusz Brigád operatív igazgatójának elmondása szerint náluk, a fizetés tekintetében nagy kihívást jelent a bizalmi kérdés és az egy kattintásos fizetés. Sokan panaszkodnak arra, hogy miért történt meg rögtön a tranzakció, és féltik a saját adataikat.

NEKED AJÁNLJUK
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?