Újabb multi érkezik az országba: örülhetnek a háziasszonyok

Újabb multi érkezik az országba: örülhetnek a háziasszonyok

2016. szeptember 29. 14:03

Egyre többet vásárolunk az interneten, a jövőben pedig még nagyobb teret nyerhet a kereskedelemben az automatizáltság és a robotizáció - hangzott el a Visa "A vásárlások jövője" c. kerekasztal-beszélgetésén. Hamarosan pedig akár teljesen új módszerekkel vásárolhatnak a magyar háziasszonyok.

A vásárlások jövőjéről beszélgettek a  szakértők a Visa kerekasztal-beszélgetésen, ahol szóba került többek között az is, hogy nemsokára a készpénz helyett inkább az elektronikus fizetési formák kaphatnak nagyobb teret. De a robotizáció és az automatizáltság is nagyobb szerephez juthat a jövőben a kereskedelemben.

Donáth Fruzsina, a Bónusz Brigád operatív igazgatójának elmondása szerint pedig az Amazon "Dash Button" névre keresztelt legújabb fejlesztése mutathat egy új irányt a jövő vásárlási formáiban. Ez pedig azért is igazán érdekes, mert

az Amazon magyar webshopja már fejlesztési fázisban van.

Mi is az a Dash Button?

Az Amazon "Dash Button" névre keresztelt legújabb fejlesztését magyarul gyorsgombként vagy rendelőgombként fordíthatjuk le. Az eszköz lényege, hogy egyetlen gombnyomással tudunk rendelni mosóport, kávékapszulát, WC papírt, tisztítószereket, testápolási termékeket vagy akár gyümölcslevet.

A rendszer működési elve, hogy a gombot felragasztjuk például a mosógépre, és az eszköz csatlakozik a lakás wifi-hálózatára. Ha elfogy a mosópor, egyszerűen csak megnyomjuk a gombot: az eszköz kapcsolódik az okostelefonunkra feltelepített Amazon-alkalmazáshoz, és betesz a virtuális kosarunkba egy csomag mosóport. Ha fél órán belül nem mondjuk le a megrendelést, automatikusan kiszállítják a terméket.

Azért van még mit tanulni...

Évről évre egyre fontosabbá válik számunkra, a vásárlási élmény, de közben kényelmesen, gyorsan és egyszerűen is szeretnénk vásárolni. Ezeket a szempontokat a fizetési szolgáltatóknak mindig szem előtt kell tartani.

Bár dinamikus feljődés figyelhető meg, de ma Magyarországon még mindig gyerekcípőben jár az online vásárlás. Persze nem mindegy, milyen termékről van szó: a felmérések szerint a megkérdezetteknek csupán csak az 5 százaléka vásárol online élelmiszert - mondta el, Kisari Éva, a Nielsen üzletfejlesztési tanácsadója. Tehát még mindig nagyon fontos szerepe van az offline vásárlásnak.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ha azonban az online kereskedelembe beválik egy fizetési forma, akkor azt hamar megjelenik az offline áruházakban is

- tette hozzá Kiss Ede, a Visa Magyarországért felelős területi vezetője.

Milyen veszélyeket rejt magában az online vásárlás?

Míg régen a bankrablások megakadályozása volt nagy kihívás, addig ma már az online felületen a fogyasztók vannak a csalók célpontjában.

A számítógép egy átjáróház a hackerek számára.

Olyan webáruházakkal is találkozhatunk, akik a vásárlók bizalmára építve januártól rendesen kiszállítják az árukat, majd karácsonykor a nagy rohamban már senkinek nem szállítanak ki semmit.

Donáth Fruzsina, a Bónusz Brigád operatív igazgatójának elmondása szerint náluk, a fizetés tekintetében nagy kihívást jelent a bizalmi kérdés és az egy kattintásos fizetés. Sokan panaszkodnak arra, hogy miért történt meg rögtön a tranzakció, és féltik a saját adataikat.

NEKED AJÁNLJUK
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 29. szerda
Péter, Pál
26. hét
Június 29.
Nemzetközi Duna-nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?