Eleged van a lehúzós trükkökből? Húzz ki tízezreket a boltok zsebéből!

Eleged van a lehúzós trükkökből? Húzz ki tízezreket a boltok zsebéből!

2016. szeptember 27. 14:10

Sokan a kuponoktól, pontgyűjtő akcióktól várják, hogy majd fillérekből el tudják intézni a bevásárlásukat. Ezek azonban rengeteg időt vesznek el és nem is minden esetben hatékonyak. Mutatunk tíz olyan módszert, amelyekkel akár tízezrekkel is több maradhat a hónap végére a zsebünkben.


Válasszuk az olcsóbb boltot!

Nem mindegy, melyik boltban vásárolunk, ugyanis akár 10-20 százalékot is megtakaríthatunk, ha egy olcsóbb üzletben intézzük a bevásárlást.

Töltsük fel a szekrényt, ha leárazás van!

Ha a leértékelt (de tartós) élelmiszerekből vásárolunk be, akkor a nem leértékelt árhoz képest jelentős összegeket spórolhatunk. Különösen a konzervekből raktározhatunk be ilyenkor, de a gabonafélék, a hüvelyesek és egyes luxuscikkek is sokáig bírják (kávé, kakaó, szeszes italok stb.).

Válasszuk az olcsóbbat!

A legtöbb boltban adott termékből választhatunk többféle termékből is, amelyek között sokszor minőségi különbség sincs. ilyenkor érdemes átgondolni, hogy a hangzatos, agyonreklámozott márkát vagy a lényegében ugyan olyan összetevőjű olcsóbbat választjuk. Persze a minőségre érdemes odafigyelni, viszont, ha nincs lényegi különbség az összetevőkben, akkor az olcsóbbat is nyugodtan választhatjuk.

Felejtsd el a készételeket!

A boltokban több helyen találunk salátáspultot, vagy a hentes pult melletti grillpultot. Ugyan csábító, hogy mindent készen vegyünk meg, mivel nincs vele fáradtság, azonban így sokszorosát is kifizethetjük a polcon található árnak.

Az egységárakat figyeld!

Már a legtöbb termékre kötelesek az üzletek ráírni az egységárat is (pl: tojás kilónkénti ára). Az olcsóbb termék kiválasztásához érdemes ezt a meghatározást használni, mivel az eltérő csomagolások könnyen becsaphatnak minket és hamisan az olcsóságot sugallhatják.

Ne csak szemmagasságban válogass!

Régi trükk, hogy a boltok szemmagasságban helyezik el a legdrágább termékeket. Ha olcsóbban szeretnénk vásárolni, akkor nézzük meg a magasabban lévő polcokat is, de legfőképpen a legalsó polcot, a legolcsóbb termékeket jellemzően ide teszik a boltokban.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az ünnepi leértékeléskor vásárolj be!

Az ünnepekkor gyakran leértékelnek tartósabb termékeket is, így ilyenkor ezekből feltölthetjük a készleteinket. Érdemes azonban megnézni, hogy vajon ilyenkor olcsóbb az adott termék vagy más alkalmakkor, az áruházak árazási módszere ebből a szempontból eltérő lehet.

Kerüld el a kitüntetett helyeken elhelyezett termékeket!

A bejárattal szemben szinte mindig olyan árukat találunk, amelyek impulzus vásárlásra ösztönöznek. Ezek jellemzően szezonális termékek (pl: grillsütő nyáron), amelyeket az ünnep elmúltával vagy a szezon végén sokkal olcsóbban is megvehetünk (pl: grillsütőt ősszel, télen).

Felejtsd el a háztartási aprógép osztályt!

Ha valamilyen háztartási aprógépre van szükségünk (pl: botmixer stb.), akkor természetesen felkereshetjük ezt a részleget is a boltban, de csak új nézelődni nem érdemes. Ilyenkor ugyanis gyakran előfordul, hogy olyan termékkel távozunk a boltból, amire valójában nem is volt szükségünk.

Szezonálisan vásároljunk!

A zöldségek és a gyümölcsök akkor a legfinomabbak, ha frissek. Ezért mindig az adott évszaknak megfelelően vásároljunk, így ugyanis sokkal olcsóbban hozzájuthatunk ezekhez az ételekhez.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 22. kedd
Paulina
25. hét
EZT OLVASTAD MÁR?