24 °C Budapest

Eleged van a lehúzós trükkökből? Húzz ki tízezreket a boltok zsebéből!

2016. szeptember 27. 14:10

Sokan a kuponoktól, pontgyűjtő akcióktól várják, hogy majd fillérekből el tudják intézni a bevásárlásukat. Ezek azonban rengeteg időt vesznek el és nem is minden esetben hatékonyak. Mutatunk tíz olyan módszert, amelyekkel akár tízezrekkel is több maradhat a hónap végére a zsebünkben.


Válasszuk az olcsóbb boltot!

Nem mindegy, melyik boltban vásárolunk, ugyanis akár 10-20 százalékot is megtakaríthatunk, ha egy olcsóbb üzletben intézzük a bevásárlást.

Töltsük fel a szekrényt, ha leárazás van!

Ha a leértékelt (de tartós) élelmiszerekből vásárolunk be, akkor a nem leértékelt árhoz képest jelentős összegeket spórolhatunk. Különösen a konzervekből raktározhatunk be ilyenkor, de a gabonafélék, a hüvelyesek és egyes luxuscikkek is sokáig bírják (kávé, kakaó, szeszes italok stb.).

Válasszuk az olcsóbbat!

A legtöbb boltban adott termékből választhatunk többféle termékből is, amelyek között sokszor minőségi különbség sincs. ilyenkor érdemes átgondolni, hogy a hangzatos, agyonreklámozott márkát vagy a lényegében ugyan olyan összetevőjű olcsóbbat választjuk. Persze a minőségre érdemes odafigyelni, viszont, ha nincs lényegi különbség az összetevőkben, akkor az olcsóbbat is nyugodtan választhatjuk.

Felejtsd el a készételeket!

A boltokban több helyen találunk salátáspultot, vagy a hentes pult melletti grillpultot. Ugyan csábító, hogy mindent készen vegyünk meg, mivel nincs vele fáradtság, azonban így sokszorosát is kifizethetjük a polcon található árnak.

Az egységárakat figyeld!

Már a legtöbb termékre kötelesek az üzletek ráírni az egységárat is (pl: tojás kilónkénti ára). Az olcsóbb termék kiválasztásához érdemes ezt a meghatározást használni, mivel az eltérő csomagolások könnyen becsaphatnak minket és hamisan az olcsóságot sugallhatják.

Ne csak szemmagasságban válogass!

Régi trükk, hogy a boltok szemmagasságban helyezik el a legdrágább termékeket. Ha olcsóbban szeretnénk vásárolni, akkor nézzük meg a magasabban lévő polcokat is, de legfőképpen a legalsó polcot, a legolcsóbb termékeket jellemzően ide teszik a boltokban.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 20 millió forintot, 25 éves futamidőre, már 8,1 százalékos THM-el, és havi 151 979 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 8,52% a THM; a K&H Banknál 8,57%; a Raiffeisen Banknál 8,72%,  az Erste Banknál 9,02%; míg az OTP Banknál 9,3%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az ünnepi leértékeléskor vásárolj be!

Az ünnepekkor gyakran leértékelnek tartósabb termékeket is, így ilyenkor ezekből feltölthetjük a készleteinket. Érdemes azonban megnézni, hogy vajon ilyenkor olcsóbb az adott termék vagy más alkalmakkor, az áruházak árazási módszere ebből a szempontból eltérő lehet.

Kerüld el a kitüntetett helyeken elhelyezett termékeket!

A bejárattal szemben szinte mindig olyan árukat találunk, amelyek impulzus vásárlásra ösztönöznek. Ezek jellemzően szezonális termékek (pl: grillsütő nyáron), amelyeket az ünnep elmúltával vagy a szezon végén sokkal olcsóbban is megvehetünk (pl: grillsütőt ősszel, télen).

Felejtsd el a háztartási aprógép osztályt!

Ha valamilyen háztartási aprógépre van szükségünk (pl: botmixer stb.), akkor természetesen felkereshetjük ezt a részleget is a boltban, de csak új nézelődni nem érdemes. Ilyenkor ugyanis gyakran előfordul, hogy olyan termékkel távozunk a boltból, amire valójában nem is volt szükségünk.

Szezonálisan vásároljunk!

A zöldségek és a gyümölcsök akkor a legfinomabbak, ha frissek. Ezért mindig az adott évszaknak megfelelően vásároljunk, így ugyanis sokkal olcsóbban hozzájuthatunk ezekhez az ételekhez.

NEKED AJÁNLJUK
Másodszor emel bért idén a Rossmann

300 millió forintot fordít munkatársai fizetéseinek növelésére az idén 30 éves drogéria, amely tavaly elnyerte a Kincentric Legjobb Munkahely díját.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 29. péntek
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Kutatók éjszakája
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM