11 °C Budapest
Meglepő: ennyit kereshetsz 4-6 órában az Aldinál

Meglepő: ennyit kereshetsz 4-6 órában az Aldinál

2016. szeptember 16. 11:03

Az elmúlt időszakban egyre többet hallani arról, hogy Magyarország hatalmas munkaerőhiánnyal küzd, a cégek szinte harcolnak a szakemberekért. A hiány persze a kiskereskedelmet sem kerülte el, ez alkalommal az ALDI-t kérdeztük a témáról.


A cég sajtóeseményén Székács Tiborral az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. ügyvezető igazgatójával beszélgettünk, akitől megtudtuk, hogy annak ellenére, hogy Magyarországon valóban rengeteg a betöltetlen álláshely náluk egyelőre ez még nem okoz gondot.

Jelenleg nincsen olyan pozíció, amire ne találnák szakembert, persze vannak olyan régiók, ahol ez már nehezebben megy

- válaszolta a Pénzcentrum megkeresésére Székács Tibor.

Az igazgató elmondása szerint az ALDI mindig is átlagon felüli fizetéseket kínált a dolgozóinak és megfelelően motiválja is őket - többek között ez lehet az oka annak, hogy egyelőre nem küzdenek munkaerő gondokkal. Álláshirdetéseik folyamatosan vannak, hiszen bővül a csapatuk, ezekben pedig már konkrét fizetés ajánlatok is szerepelnek.

Bár azt, hogy pontosan mennyit keres az ALDI-nál egy pénztáros vagy éppen egy informatikus most nem árulták el, de azt megtudtuk, hogy náluk a munkavállalók napi 4-6 órában dolgoznak. Ennek pedig azért van jelentősége, mert a dolgozók ennyi idő alatt tudják megkeresni azt az összeget, amit más üzletláncoknál az alkalmazottak napi 8 órás munkáért kapnak.

A cég honlapján bolti eladó pozícióban például az alábbi összeget találtuk: elérhető, pótlékokkal (kivéve a vasárnapi pótlék*) növelt

legmagasabb havi bruttó fizetés: 222.225 Ft (heti 30 órában).

Korábbi írásaink a témáról:

674 ezres fizetés a Lidl boltjaiban: ez kell a csúcsgázsihoz

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ennél a multinál havi 250 ezret keresnek a betanított munkások

Nagy dobásra készül a magyar élelmiszermulti: örülhetnek a dolgozók

Veszélyben a Tesco Dunántúli bástyái: kritikus a helyzet

Tudod, mennyit fizet a dolgozóinak a Tesco?

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?