9 °C Budapest
Te is kiváltottad ezt a kártyát? Több tízezer magyar bukott rajta

Te is kiváltottad ezt a kártyát? Több tízezer magyar bukott rajta

2016. szeptember 8. 11:33

Hiába ígérik évek óta, de továbbra sem lehet átvinni a fesztiválkártyákon maradt összegeket a Sziget Kft. egyes rendezvényei között. Bár a kártyán ragadt összegekről továbbra is titkolóznak, a korábbi adatok alapján az így elbukott pénzek több tízmillió forintra rúghatnak.


A legnagyobb magyar zenei fesztiválokon az elmúlt évekhez hasonlóan idén is csak kártyával lehetett fizetni. Sokaknak pedig a megfelelő bankkártya híján nem maradt más, minthogy kiváltsanak egy fesztiválkártyát.

A VOLT, a Balaton Sound és Sziget Fesztiválon a készpénzmentes fizetésre sokan használják a Festipay kártyákat. A pénzünket erre a kártyára a fesztivál különböző helyszínein tölthetjük fel, azonban levenni is csak itt tudjuk, ráadásul csak az adott fesztivál utolsó napjáig.

A kártyán megmaradt egyenleget a fesztivál ideje alatt nyitvatartási időben bármikor, de legkésőbb a fesztivál utolsó napján, zárásig lehet visszaváltani készpénzre

- olvasható a Sziget hivatalos honlapján.

A szervezők egyébként erre a tényre nyomatékosan fel is hívják a figyelmünket, ezért a fesztivál után már nincs jogunk panaszkodni.

A kártya használat általános szerződési feltételei között is szerepel: a Festipay kártya a Sziget által kibocsátott elektronikus vásárlási utalvány, amelynek használatát a Sziget egyoldalúan jogosult a rendezvényen fizetési eszközként - kizárólagos vagy nem kizárólagos jelleggel - előírni. Több helyen is felhívják a figyelmet, hogy a kártya egyenlege csak az adott fesztiválon használható, ennek megfelelően az ügyfelek előzetes tájékoztatása maradéktalanul megvalósult.

- válaszolta a témával kapcsolatos kérdésünkre a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH).

De mennyi pénz marad a kártyákon?

Azt, hogy mennyi pénzt felejtenek a fesztiválozók a kártyákon egyelőre pontosan nem tudjuk megmondani, ugyanis az erre vonatkozó kérdésünkkel már hetek óta keressük a Sziget Sajtóirodáját, akiktől különböző indokokra hivatkozva még mindig nem kaptunk választ.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nagyságrendileg azonban szinte biztos, hogy több tízmilliós tételről van szó.

Ugyanis 2014-ben a lapunknak kiadott adatok szerint csak a 145 ezres látogatószámú Balaton Soundon 8,6 millió forintot hagytak összesen veszni a látogatók (átlagosan 204 forintot).

Idén azonban a VOLT, a Balaton Sound, és a Sziget Fesztivál is megdöntötte saját látogatottsági rekordját. Sporonban 148 ezren buliztak, a Balatonnál 157 ezren voltak, a Szigeten pedig 496 ezren szórakoztak idén.

Két évvel korábban lapunkat a szervezők egyébként még arról tájékoztatták, hogy vizsgálják annak a lehetőségét, hogy a Sziget rendezvényei között átvihetőek legyenek a megmaradt egyenlegek - de ebben azóta sem történt változás.

Ennek gyakorlati oka az lehet, hogy mivel a fesztiválokon feltöltött pénzösszeg az adott fesztivált rendező vállalkozáshoz kapcsolódó gazdasági cselekmény, ezért a fel nem használt összeget az tudja visszatéríteni az ügyfél számára, akinek a gazdasági elszámolásában az szerepel

- egészítette ki válaszát az NFH.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 5. 20:40