12 °C Budapest

Bóvlival szúrják ki a brazilok az olimpiára érkezők szemét

2016. augusztus 6. 14:01

Hamisított, az olimpiai jelképekkel ellátott árukat kaphatnak a Brazíliába látogató külföldiek. A másolást kivételesen nem üldözik, de erre nyomós érve van az olimpiai bizottságnak.

Furcsa módszerrel, méghozzá saját másolatokkal próbálják elejét venni a licencelt olimpiai termékek lemásolásának Rióban, írja az inews. Az olimpia szervezőinek végső soron logikusnak tűnő megoldásának lényege, hogy rosszabb minőségű anyagból legyártatják ugyanazokat a dolgokat, és elérhetővé teszik azokat az utcai árusoknál.

Az érdekes lépéssel egyrészt a hamisítókat próbálják kiszorítani, másrészt pedig így valamennyivel elérhetőbbek lesznek az olimpia hivatalos cuccai a helyiek számára is. Ha vetünk egy pillantást a számokra, rögtön érthetővé válik, miért is van ez utóbbira szükség. Az átlagos minimálbér Brazíliában 74 ezer forintnak felel meg. Eközben egy olimpiai logóval ellátott pólóért a hivatalos boltban nagyjából 7700 forintnak megfelelő összeget kérnek el, míg az olcsóbb, rosszabb minőségű verzió csupán 3300 forintnyi brazil realba kerül Rio de Janeiro utcáin.

Az intézkedés eltér az olimpiai protokolltól, mivel általában a hivatalos termékeket egy előre meghatározott áron szokták értékesíteni, a hamisítványokat pedig üldözik. Ennek ellenére Sylmana Mutini, a licencelés és árusítás fejese szerint jó ötlet az olcsóbb dolgokat árulni, mert így sokkal többen vehetnek majd az olimpiai dolgokból. A várakozások szerint ezek akár az összes ebből származó bevétel 60 százalékát is kitehetik majd.

Az egyelőre kérdéses, hogy mennyire lesz hatásos a dolog, hiszen ennek ellenére is elárasztották az utcákat a hamisítványok, a rendőrség többek között lefoglalt már olimpiai rendszámtáblákat, hímzett zsebkendőket, sőt olimpiai kokaint is.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem