26 °C Budapest
Bóvlival szúrják ki a brazilok az olimpiára érkezők szemét

Bóvlival szúrják ki a brazilok az olimpiára érkezők szemét

2016. augusztus 6. 14:01

Hamisított, az olimpiai jelképekkel ellátott árukat kaphatnak a Brazíliába látogató külföldiek. A másolást kivételesen nem üldözik, de erre nyomós érve van az olimpiai bizottságnak.

Furcsa módszerrel, méghozzá saját másolatokkal próbálják elejét venni a licencelt olimpiai termékek lemásolásának Rióban, írja az inews. Az olimpia szervezőinek végső soron logikusnak tűnő megoldásának lényege, hogy rosszabb minőségű anyagból legyártatják ugyanazokat a dolgokat, és elérhetővé teszik azokat az utcai árusoknál.

Az érdekes lépéssel egyrészt a hamisítókat próbálják kiszorítani, másrészt pedig így valamennyivel elérhetőbbek lesznek az olimpia hivatalos cuccai a helyiek számára is. Ha vetünk egy pillantást a számokra, rögtön érthetővé válik, miért is van ez utóbbira szükség. Az átlagos minimálbér Brazíliában 74 ezer forintnak felel meg. Eközben egy olimpiai logóval ellátott pólóért a hivatalos boltban nagyjából 7700 forintnak megfelelő összeget kérnek el, míg az olcsóbb, rosszabb minőségű verzió csupán 3300 forintnyi brazil realba kerül Rio de Janeiro utcáin.

Az intézkedés eltér az olimpiai protokolltól, mivel általában a hivatalos termékeket egy előre meghatározott áron szokták értékesíteni, a hamisítványokat pedig üldözik. Ennek ellenére Sylmana Mutini, a licencelés és árusítás fejese szerint jó ötlet az olcsóbb dolgokat árulni, mert így sokkal többen vehetnek majd az olimpiai dolgokból. A várakozások szerint ezek akár az összes ebből származó bevétel 60 százalékát is kitehetik majd.

Az egyelőre kérdéses, hogy mennyire lesz hatásos a dolog, hiszen ennek ellenére is elárasztották az utcákat a hamisítványok, a rendőrség többek között lefoglalt már olimpiai rendszámtáblákat, hímzett zsebkendőket, sőt olimpiai kokaint is.

NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 8. 09:43