18 °C Budapest

30-ból 4 tisztítószer megbukott az ellenőrzésen + videó

2016. augusztus 2. 13:30

A háztartásokban leggyakrabban alkalmazott tisztítószerek, WC-tisztítók, lefolyótisztítók, folttisztítók címkéin feltüntetett összetevők valóságtartalmát vizsgálta a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH), 30-ból 4 terméknél találtak rendellenességet.

A háztartásokban leggyakrabban alkalmazott tisztítószereket, pl. WC-tisztítókat, lefolyótisztítókat, folttisztítókat vizsgálták. A laboratóriumi mérések elsősorban arra irányultak, hogy a címkén szereplő összetételi lista megfelel-e a valóságnak, vagyis az ott feltüntetett anyagokból ténylegesen annyi van-e a termékben, mint ami a címkén feltüntetésre került.

Fontos megjegyezni, hogy a legtöbb WC- és lefolyótisztítónak valamilyen veszélyes anyag a fő tisztító komponense, például sósav, vagy nátrium-hidroxid. Az ellenőrzések ezért kiterjedtek a csomagolások zártságának, a kupakok, záró fedelek ellenőrzésére is, hiszen alapvető, hogy egy kisgyermek semmilyen körülmények között ne férhessen hozzá az ilyen vagy ehhez hasonló anyagokhoz.

Az anyagtartalom elemzésén túlmenően sor került a címkézés teljes körű vizsgálatára is, megvizsgálva a szükséges címkeelemek meglétét, amelyek biztosítják a fogyasztó számára a megfelelő tájékoztatást és a biztonságos használhatóságot.

A laboratóriumi vizsgálatok 30-féle (10 WC-tisztító, 10 lefolyótisztító, 10 folttisztító), szúrópróbaszerűen kiválasztott termék közül az alábbiakban merült fel kifogás:

  • A Well Done WC tisztító esetében a savtartalom nem érte el a címkén feltüntetett értéket.
  • A Dr. Beckmann foltisztító por összes felületkaktív-anyagtartalma, valamint az aktív-oxigén tartalma nem felelt meg a címkén meghatározott értéknek.
  • A Major Domus szuper búvár lefolyócső tisztító nátrium-hidroxid tartalma nem felelt meg a biztonsági adatlapon feltüntetett értéknek.
  • A Clean Pearl Aktív tisztító gél esetében a címkén jelölt felületaktív anyagtartalom helytelenül került feltüntetésre.
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm