23 °C Budapest
Ezrek rohantak hűtégépért: pillanatok alatt fogyott el az ajándékpénz

Ezrek rohantak hűtégépért: pillanatok alatt fogyott el az ajándékpénz

Pénzcentrum
2016. július 11. 12:32

Több mint 7500 pályázat érkezett néhány óra alatt az Otthon Melege Program keretein belül elérhető hűtőgépcsere lehetőségre nyugdíjasoktól és nagycsaládosoktól, amivel ki is merült a keretösszeg. Ettől függetlenül lesz még lehetőség pályázni.

A dél-alföldi régióban több mint 7500 nyugdíjas vagy nagycsaládos pályázó jelentkezett az ügyfélkapun keresztül az Otthon Melege Program keretében meghirdetett háztartási nagygépek (hűtő- és fagyasztó berendezések) energia megtakarítást eredményező cseréjére. A rendelkezésre álló forrás kimerülése miatt a nyugdíjas és a nagycsaládos természetes személyek 2016. július 11-én 10 óráig nyújthattak be pályázatot.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a pályázat valamennyi nagykorú természetes személy számára elérhető lesz a régióban 2016. július 13-án 8 órától. 2016. július 13-án 10 órától a pályázatok benyújtását határozatlan időre felfüggesztik majd, tehát két óra áll a pályázók rendelkezésére. A Pályázati Útmutatóban meghatározott feltételeknek megfelelő pályázatok a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig részesülhetnek támogatásban. A benyújtott pályázatokkal kapcsolatos kommunikáció a pályázati portálon keresztül lehetséges.

A minisztériumnál a Pénzcentrum kérdésére elmondták, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel a pályázati keretösszeget megnövelik.

KATTINTS! Hét elején újabb két régióban indul a hűtőgépcsere

Az eddigi tapasztalatok szerint a gépcsere lehetőséget ezúttal is fokozott érdeklődés övezi a kiemelt célcsoportok (nyugdíjasok, nagycsaládosok) és a teljes lakosság körében is. Az észak- és dél-alföldi régióban összesen több mint 13 ezer pályázatot nyújtottak be eddig. Az elsőként megnyitott észak-alföldi régió pályázóinak közel 70 százaléka tartozik a kedvezményezett célcsoportokhoz.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?