25 °C Budapest
Nem hitt a szemének, amikor megkapta a banki értesítőt

Nem hitt a szemének, amikor megkapta a banki értesítőt

2016. május 23. 14:31

Téves utalások gyakran előfordulnak, néha akár több millió forint értékben is. A témáról olvasóinkat kérdeztük: ők mihez kezdenének a számlájukra érkező váratlan milliókkal? Mutatjuk a meglepő eredményeket.

A közelmúltban a delmagyar.hu olvasójának érkezett 100 ezer forinttal több a számlájára, aki akkor azt gondolta, hogy így honorálják a kiemelkedő teljesítményét a munkahelyen. Öröme azonban nem tartott sokáig, mert két nap múlva szóltak neki és vissza kellett utalnia a pénzt. A lap kérdésére mások is jelentkeztek, pár évvel korábban például egy szegedi cég tulajdonosa kapott csillagászati összeget.

Csak a harmadik nekifutásra tudtam kiolvasni, mennyi pénzt utaltak a számlánkra

 - mondta a lapnak az érintett férfi.

A vállalkozó számlájára akkor ezer milliárd forintot utaltak tévedésből, amit jelzett is a banknak, így három hónapon belül vissza is vették tőle a pénzt.

Mit kell(ene) tennünk, ha nálunk landol nem várt pénz?

Minden esetben járjunk utána, pl. a munkáltatónknál, hogy tényleg a megfelelő összeget utalta-e a számlánkra, illetve jelezzük számlavezető bankunk felé, hogy téves utalást írtak jóvá a számlánkon és

ne kezdjünk önfeledt költekezésbe.

Azért nem szabad költenünk az összegből, mert az jogtalan gazdagódásnak számít. Vagyis, amennyiben az utaló visszautalást kezdeményez, akkor az alaptalan összeget vissza kell térítenünk. Kizárólag jóhiszeműség esetén nem terhel minket semmilyen kötelezettség, mert akkor jogosultnak érezhettük magukat a plusz pénzre.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Mihez kezdenénk a pénzzel?

Korábbi cikkünkben írtunk arról, hogy egy ausztrál diáklány számlájára érkezett tévedésből 4,6 millió dollár, vagyis közel 1,26 milliárd forint. A lány persze nem habozott és az egész összeget elköltötte. Ennek kapcsán kérdeztük meg olvasóinkat, ők mihez kezdenének a hirtelen jött milliókkal?

{{EMBED:infogram_3e1e90c6-bf3c-4ad1-8eb1-ba9e38addb99}}

Olvasóink válaszaiból kiderült, hogy a legtöbben (43 százalék) nem nyúlnának a pénzhez, de sokan vannak azok is, akik bár nem költenék el az összeget, de nem jelentenék a banknak, hogy váratlan pénz érkezett a számlájukra.

A válaszadók 11 százaléka nyilatkozta azt, hogy neki fel sem tűnne, ha a számlájára váratlan milliók érkeznének, és 24 százalékra tehető azoknak az aránya, akik azt mondták, hogy a pénzt azonnal felvennék és megszüntetnék a számlájukat.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?