28 °C Budapest
Évtizedek óta nem volt ilyen: már a sör sem fogy úgy, mint régen

Évtizedek óta nem volt ilyen: már a sör sem fogy úgy, mint régen

2016. május 15. 09:04

Az Euromonitor International legfrissebb adatai szerint 2015-ben, hosszú évtizedek óta először romlottak az alkoholeladási mutatók a világon - írja a CNN.

Spiros Malandrakis, a cég elemzője szerint valójában ennél is nagyobb időintervallumról van szó, tulajdonképpen a kilencvenes évek végi ázsiai gazdasági válságig kell visszamenni, hogy az ember megtalálja a mostani előtti utolsó visszaesést a világ alkoholfogyasztásában.

Ha a pénzösszeget nézzük, az eladás tavaly nagyjából 2 százalékkal emelkedett, de az elfogyasztott alkohol mennyisége 0,7 százalékkal esett. A világ legtöbbet fogyasztó öt országa sorrendben:

Kína, Egyesült Államok, Brazília, Németország és Oroszország.

Az ivásban világelső Kínában a fogyasztás 3,5 százalékkal csökkent 2015-ben, ahogy lelassult a gazdaság. Brazíliában 2,5 százalékos, Kelet-Európában 4,9 százalékos volt a visszaesés. Az elemző szerint rontott az eladáson a brazil gazdasági helyzet és a politikai válság, valamint az ukrán-orosz háború is.

A gin, az ír és a japán whiskey, valamint a barna sör így is egész jól szerepelt. Az év legnagyobb vesztese a rum és a vodka volt.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?