4 °C Budapest
Te jó ég! Tömegével vonják be a Mars és Snickers csokikat

Te jó ég! Tömegével vonják be a Mars és Snickers csokikat

2016. február 23. 18:16

Snickers, Mars és Milky Way csokikat hív vissza a németországi boltokból a Mars Inc. ugyanis az egyik fogyasztó műanyag darabot talált az egyik termékben - írja a WirtschaftsWoche hírportál.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

7 havi termelésnek megfelelő adagot hív vissza Mars, Snickers és Milky Way csokoládékból a Mars Inc. Németországban. A visszahívás a 2016. június 19-től 2017. január 8-ig terjedő szavatossági idővel rendelkező termékeket érinti.

A cég szóvivőjének elmondása szerint azért döntöttek a visszahívás mellett, mert az egyik fogyasztó műanyag darabkákat talált egy termékben. A Mars vierseni üzemében egyébként naponta tízmillió darabot állít elő az érintett csokoládékból.

Jobb lesz figyelni

A kisebb magyar élelmiszerüzletekben  akár mi is könnyen belefuthatunk egy Németországból származó Mars vagy épp Snickers csokiba.

Az újabb hírek szerint a világ 55 országából hív vissza Mars, Snickers, Milky Way, Celebrations és Mini Max márkájú édességeket a Mars Inc.,

A szóban forgó országok listáját még nem közölték, csak annyit tudni, hogy Németországon kívül Franciaország, Hollandia, Olaszország és Spanyolország és Magyarország is érintett.

A Mars a Lebensmittel Zeitung című német szaklap szerint a világ második legnagyobb édesipari konszernje a többek közt a Milkát is gyártó Mondelez után. A világ 74 országában van termelőüzeme, édességek mellett állateledelt is gyárt. Becsült éves forgalma 18,5 milliárd dollár.

 

 

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 18. kedd
Piroska
3. hét
Január 18.
Micimackó napja
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?