5 °C Budapest

Mézbotrány: a multik is átállnak a hazai mézre

2015. december 10. 08:38

Botrányossá vált az idén a hazai és az európai mézpiac, mert kiderült, hogy a minőségi termékekhez olcsó és sokszor hamisításgyanús kínai importmézeket kevernek. Emiatt a multik is sorra vizsgálták felül beszerzési forrásaikat - írja a Magyar Nemzet.

Az EU-s és EU-n kívüli méztermékeket több kifogás is érte Magyarországon, ugyanis a minőségi termékekhez olcsó és sokszor hamisításgyanús kínai importmézeket kevernek. Emiatt a multik is megvizsgálták mézbeszerzési forrásaikat, és a CBA valamint a Spar után most az Auchan is megkezdte az átállást a magyar mézekre.

A Reál arról tájékoztatott, hogy méz beszállítására országos szerződése csak magyar beszállítóval van, akinek csak magyar származási helyű terméke van. A Coop azt mondta, hogy a szállító nyilatkozata alapján kizárólag magyar alapanyagból készült terméket forgalmaz. A Tesco álláspontja az, hogy a hipermarket polcain található mézek eredetmegjelölése teljes egészében megfelel a jogszabályi követelményeknek.

A kínai hamisítási botrány elérte a hazai méhészeket is, akik egy-két évig biztosan érezni fogják a felvásárlási árakban a botrány hatását. Haász Ferenc, a Békés Megyei Méhészegyesület elnöke szerint emiatt 20-25 százalékkal esett vissza a kereslet a magyar akácméz iránt.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 31. kedd
Marcella
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. január 31. 10:03