15 °C Budapest
Karácsonyi dömping: úgy viszik a garanciát, mint a cukrot

Karácsonyi dömping: úgy viszik a garanciát, mint a cukrot

2015. december 2. 09:00

Sokkal több műszaki cikket értékesítenek az áruházak a karácsonyi vásárlási szezonban, mint az év többi részében, garanciát is többen kötnek - írja a Világgazdaság.

A karácsonyi szezonban fogynak a legjobban a műszaki cikkek az áruházakban, a KSH adatai szerint az utolsó negyedévben 50-60 százalékkal több fogy ezekből az árukból, mint a többiben. A nagy rohammal a biztosítók is jól járnak, egyre népszerűbb ugyanis a kiterjesztett garancia.

Tartós fogyasztási cikkeknél a gyári és bolti garanciák sokszor csak egy évre szólnak, míg a biztosítók akár öt évre is hajlandók kiterjeszteni a gyártói garanciát. Emellett biztosítást lehet kötni olyan kárra, amelyre a gyári garancia nem vonatkozik, például a töréskárra, vízkár miatti sérülésekre, lopásra és rablásra is.

A vásárlók egyre inkább úgy érzik, szükségük van a műszaki cikkek ilyen típusú védelmére, hiszen a gyorsan fejlődő technikai színvonal miatt a készülékek várható élettartama már jócskán tíz év alatt van

 - mondták a Cardif szakértői.

A  Cardif és az Union már több százezer szerződést kezel, de más biztosítók is felvették ezt a terméket. A Groupama például tucatnyi kereskedővel áll szerződésben, az Aegondirekt.hu oldalon pedig a vásárlás után is lehet ilyet kötni.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A tapasztalatok szerint 20-30 ezer forintos értéktől már érdemes lehet biztosítást kötni, ez alatt a fix költségek túl magasak. Felső határ is lehet, a Cardif például maximum kétmillió forintig vállalja a műszaki cikkek biztosítását. A biztosítások díja 2-3 ezer forinttól indul, és a termékek árához igazodik, de az árucikk sérülékenységét is figyelembe vehetik.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?